top of page

Vårruller

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Disse vårrullene er nøye utprøvd og godkjent av store og små ganer. Her er det preppingen som tar tid, men selv brettingen og friteringen går raskt unna. Passer som enn forrett eller komplett middag med ris og grønnsaker. Oppskriften gir ca 20 vårruller, og proteinet kan varieres etter smak og behag.

Ingredienser:


20 vårrullark (grønn pakke med 40 stk)

1 pakke kjøttdeig av svin (evt. kylling/vegetar)

2 ss soyasaus

1 ss honning eller sirup

2 ss matolje

1/2 hode spisskål/hodekål/kinakål eller lignende

2 store revne gulerøtter (evt. 3-4 små)

1-2 vårløk, evt. 1/4 gul løk

2 fedd hvitløk

ca 2 cm revet ingefær

3 egg (+ ett til pensling)

2 ss eddik

1 ss paprikapulver

2 ss sitron- eller limesaft

2 ss oyster saus

1 ss sesamolje (kan sløyfes)


Evt. chilisaus og frisk koriander eller thaibasilikum


Du kan også bruke andre grønnsaker du liker som tåler varme, f.eks paprika, squash, fennikel, osv.

Og hvis du har ferske urter du liker er det godt. Jeg pleier å bruke koriander eller thaibasilikum, men prøve deg frem med det du liker best. Tørkede krydder fungerer også, men da bør det koke litt sammen med fyllet så smaken får tid til å utvikle seg.


Fremgangsmåte:


Ta ut vårrullarkene fra fryseren ca en time før du skal starte å lage vårrullene. Da rekker de å tine nok til at du tar ut de arkene du trenger. Til denne oppskriften trenger du cirka 20 ark (halve pakken).


Du rekker også å tine litt mens du prepper fyllet. Men la arkene ligge inni et fuktig kjøkkenhåndkle, for å hindre at de tørker ut.


Kutt opp kål og vårløk.


Rasp gulrot, hvitløk og ingefær (gjerne i kjøkkenmaskin hvis du har det)



Stek kjøttdeigen gyllen i en stekepanne med soyasaus og honning (og evt. tørket krydder) og sett til side.


Varm opp to ss stekeolje i en stor kjele (5 liter) på middels varme med, og ha oppi grønnsakene. La de steke til det begynner å krympe ned, men rør litt innimellom så det ikke svir seg. Tilsett evt. litt vann.


Når kålblandingen har krympet ca 50 % i størrelse, tilsetter du den stekte farsen, og krydder, eddik, sesamolje, sitronsaft/lime, koriander og evt. chilipulver/saus.


Bland det hele god sammen på lav varme og tilsett tre egg. Rør hele tiden, til blandingen begynner å tykne og henge mer sammen.


Legg ett av arkene på en tallerken og plasser ca to ss av blandingen på midten.



La hjørnet peke mot deg og brett det over blandingen. Press forsiktig med fingrene dine, som du skulle rullet en sigar. brett sidene inn og rull videre mot den andre spissen. Pensle med egg på det siste hjørnet så vårrullen er forseglet før frityren. Legg de ferdige rullene på en tallerken mens du lager resten.


Varm opp frityrolje til ca 180 grader (mål med et steketermometer) og stek vårrullene gyllenbrune.


Serveres med sweet chili saus, dipsaus og evt. kokt ris og grønnsaker til.




236 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Crispy ribbe

Crispy ribbe

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page