top of page

Villpesto

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Denne pestoen kan du lage av mange forskjellige viltvoksende planter som du finner ute i hagen, på hytta eller andre steder. Det er viktig å vet hva slags plante det er snakk om, men brennesle og løvetann er trygge og lett gjenkjennelige for de fleste. Du kan også bruke rester av urter og grønt som du har liggende, eller supplere med butikkjøpte urter som persille og basilikum.



Ingredienser:

1 håndfull friske urter, viltvoksende og evt. butikkkjøpte

1 fedd hvitløk

1/2 dl gresskarkjerner (evt. solsikke, pinjekjerner)

1 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss sitronsaft, litt revet sitronskall

1/2 dl revet parmesan

1 dl olivenolje


Tips; Du kan bruke ville urter som f.eks brennesle, løvetann, gjøksyre og skvallerkål



Fremgangsmåte:


Sett stekeovnen på 150 grader og rist kjernene i ca 20 minutter. Dette er ikke helt nødvendig, men gir en ekstra god, nøtteaktig smak.


Skyll urtene og tørk de godt av. Fjern alle tykke og harde stilkene og bladene.


Skrell og grovhakk hvitløken.


Riv sitronskallet fint på rivjern.


Ha urter, olivenolje, hvitløk, gresskarkjerner og salt i stavmikseren, og kjør det sammen til du har en grov, men jevn blanding.





1 ts sal Smak til med salt, pepper og evt. sitronsaft.


Pestoen holder et par uker i kjøleskap hvis du dekker den med lokk eller plast, lar den stå kaldt og gjerne har et lag med olivenolje på toppen.














16 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page