Hvorfor ikke ha taco på en tirsdag? Vi pleier å gjøre den litt "grønnere" i starten av uka, ved å f.eks bruke bønnestuing eller stekte grønnsaker. Her er det bare å se hva du har på kjøkkenet, og bruke opp rester og det du har og liker.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_eeaaa3e8c81c486fb40ffe7ef3130cbc~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_eeaaa3e8c81c486fb40ffe7ef3130cbc~mv2.jpg)
Ingredienser:
Forslag til hva du kan fylle:
Tortillalefser eller -skjell
Potetlomper
Pitabrød eller
Hjertesalatblader eller kål
Riskaker
Tørt brød som du rister i ovnen
Forlag til fyll:
Kjøtt, fisk, bønner eller lignede som du har liggende
Sopp
Squash
Paprika
Aubergine
Blomkål
Andre grønnsaker som tåler varme
Blomkåldeig (oppskrift her )
Sauser:
Rømme naturell eller rømmedipp
Guacamole
Ferdig tacosaus eller hakkede tomater med tacokrydder
Barbequesaus
Chilisaus
Ferdig dressing på flaske
Rå grønnsaker:
Gulrøtter, paprika og agurk i staver
Tomater i båter
Mais
Løk
Syltet agurk, løk
Sukkererter
Avokado
Lime/stronskvis
Mango eller ananas
Fremgangsmåte:
Varmt fyllet i stekepanne med tacosausen eller hakkede tomater med tacokrydder.
Skjær opp grønnsaker, riv osten og fyll dette i lefser, lomper, skjell eller lignende. Topp med rømme/guacamole/ taco-/chilisaus osv.
En annen super måte å bruke opp rester fra taco på, er å fylle kjøttdeig eller lignede i lefser eller skjell, toppe de med ost og gratinere i ovnen til osten smelter. Serveres med grønnsaker, salat og saus osv ved siden av.
Comments