Visste du at syriner er spiselige? Ikke bare kan du ha de over salaten eller som kakepynt, men du kan også lage en deilig sirup med smak av sommer!
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_ba105543435f4c14ab3aec0d42789ae6~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1317,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_ba105543435f4c14ab3aec0d42789ae6~mv2.jpg)
Ingredienser:
10 dl syriner
5 dl sukker
5 dl vann
Evt. kornblomster eller blåbær for farge
Fremgangmåte:
Plukk syrinene fra et sted som ikke er rett ved en trafikkert vei.
Skyll blomstene og plukk de av fra kvistene.
Ha blomstene i en stor kjele sammen med de andre ingrediensene, og kok opp.
La de stå og trekke i ca fem minutter, før du skrur av varmen helt.
La kjelen stå i minst åtte timer (f.eks over natten) før du siler av blomstene og heller sirupen på rene flasker.
Servere den gjerne over isbiter med tonic eller farris og evt. en dæsj gin.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_9afcba44651b4c919bb7fb604a88e3a1~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_9afcba44651b4c919bb7fb604a88e3a1~mv2.png)
Sirupen kan også brukes på pannekakene, isen eller bare blandet med vann.
Comments