Syltet gresskar smaker godt over en salat, til ost eller kjøttretter - med søt og syrlig smak og litt cunch.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_c0951fbdaf674c13ab35896c55c7785f~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_c0951fbdaf674c13ab35896c55c7785f~mv2.png)
Ingredienser:
200 g hokkaido/ flaskegresskar eller vanlig halloweengresskar (Doble gjerne oppskriften!)
1 dl eplecidereddik , (eller vanlig 7% eddik)
185 g sukker
1/2 dl vann
2 ts revet frisk ingefær
1 stk. laurbærblad
Sirupen kan brukes til å smaksette drinken, cappuccinoen, teen, grøten eller yoghurten.
Fremgangsmåte:
Vask gresskaret, eller skjær av skallet hvis det ikke er hakkaidogresskar.
Del gresskaret i to og skrap ut frøene - spar gjerne frøene til risting (se fremgangsmåte nederst).
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_a5a2ba24e3654aecb969d7754533b928~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_a5a2ba24e3654aecb969d7754533b928~mv2.jpeg)
Riv gresskaret på rivjern.
Gjør klart et passe stor, rent glass med lokk og ha det revne gresskaret på glasset.
Kok opp sukker, vann, eddik, ingefær og laubærbladet i en liten kjele. La det småkoke i ca 15 minutter til det tykner.
Hell laken over på glasset med revet gresskar, og sett på lokk. La glasset stå i romtemperatur over natten.
Ristede gresskarfrø:
Pill ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem og legg dem i en gryte med kokende vann eller panne.
La frøene småkoke i ca.10 minutter.
Sil fra vannet og spre frøene utover et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olivenolje, salt og evt. krydder og sett brettet i stekeovn på 200 °C i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene.
Frøene er ferdige når de er gyllenbrune og sprøe. Avkjøl på papiret, og bruk som snacks eller drysset over en salat.
Comments