top of page

Syltet gresskar

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Syltet gresskar smaker godt over en salat, til ost eller kjøttretter - med søt og syrlig smak og litt cunch.



Ingredienser:


200 g hokkaido/ flaskegresskar eller vanlig halloweengresskar (Doble gjerne oppskriften!)

1 dl eplecidereddik , (eller vanlig 7% eddik)

185 g sukker

1/2 dl vann

2 ts revet frisk ingefær

1 stk. laurbærblad


Sirupen kan brukes til å smaksette drinken, cappuccinoen, teen, grøten eller yoghurten.

Fremgangsmåte:


Vask gresskaret, eller skjær av skallet hvis det ikke er hakkaidogresskar.


Del gresskaret i to og skrap ut frøene - spar gjerne frøene til risting (se fremgangsmåte nederst).


Riv gresskaret på rivjern.


Gjør klart et passe stor, rent glass med lokk og ha det revne gresskaret på glasset.


Kok opp sukker, vann, eddik, ingefær og laubærbladet i en liten kjele. La det småkoke i ca 15 minutter til det tykner.


Hell laken over på glasset med revet gresskar, og sett på lokk. La glasset stå i romtemperatur over natten.



Ristede gresskarfrø:


Pill ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem og legg dem i en gryte med kokende vann eller panne.


La frøene småkoke i ca.10 minutter.


Sil fra vannet og spre frøene utover et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olivenolje, salt og evt. krydder og sett brettet i stekeovn på 200 °C i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene.


Frøene er ferdige når de er gyllenbrune og sprøe. Avkjøl på papiret, og bruk som snacks eller drysset over en salat.





90 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page