Denne retten er vår favoritt når middagen skal gå raskt, men smake godt. Her er prinsippet at vi bruker opp det vi har av grønnsaker, men frosne wokgrønnsaker fungerer supert og går enda raskere! Proteinet kan varieres etter smak og det du har i kjøleskapet.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_c90f107f37ec44b5a05a190d3bdc2b4e~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_c90f107f37ec44b5a05a190d3bdc2b4e~mv2.png)
Ingredienser:
Ca 400 g svinekjøtt i strimler*
En pakke nudler eller pasta
Ca 2 dl frosne wokgrønnsaker (eller friske hvis du har)
3 ss østerssaus
1 ss soyasaus
Nøytral stekeolje
*Kan erstattes med annet kjøtt, grønnsaker eller vegetarisk alternativ
Marinade:
3 ss sitronsaft
2 ss soyasaus
2 ss matolje
1 ss revet ingefær
2 fedd revet hvitløk
1 ss paprikapuler
Fremgangsmåte:
Skjær opp kjøttet.
Bland ingrediensene til marinaden og hell det over kjøttet. Dekk til med et silikonlokk eller lignende og la det stå så lenge som mulig i kjøleskapet - gjerne natten over eller fra morgenen av.
Lag gjerne dobbel porsjon, så jeg du ferdigmarinert kjøtt i fryseren til en annen gang.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 min for steking, så det tempereres,og beholder saftigheten ved steking.
Varm opp en panne (gjerne wokpanne) med olje på høy varme. Stek kjøtt og grønnsaker rask hver for seg i omganger, så det ikke blir kokt. Ha det ferdigstekte det over i en bolle eller lignende.
Kok nudlene etter anvisning på pakken, og fres de raskt i pannen med østerssaus og soyasaus, før kjøtt og grønnsaker blandes sammen med nudlene rett før servering. Voilà!
Comments