Dette en fin måte å bruke opp grønnsaker og urter som har begynt å bli litt vasne. Legg de gjerne i litt iskaldt vann først for å crispe de opp. Perfekt når man f.eks har rester etter tacoen.
Ingredienser
1-2 tomater 1 gulerot
1/2 agurk
En håndfull sylteagurker eller andre syltede grønnsaker
1/2 løk
1 ss sitron eller limesaft
1 fedd hvitløk
1 ss eddik
1 ts salt
Koriander eller annen urt som persille, dill, basilikum osv.
Fremgangsmåte
Skrell gulrot, løk og hvitløk og rens og skjær alle grønnsakene i grove biter.
Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin eller blender til det er finhakket. Stopp før det blir «grøtete», så crunshen fra grønnsakene bevares. Salsaen smaker veldig godt som dip til tortillachips, til taco eller på brødskiva med med stekt egg og spekeskinke eller bacon.
Andre ingredinerser du kan bruker er:
- Faste frukter som epler, mango, nektarin
- Faste grønnsaker som selleri, reddik, brokkoli, blomkål, bete osv
Comments