Denne idéen fikk jeg i forbindelse med at datteren vår skulle få omvisning på Freialand i bursdagsgave. Da måtte jo kaken stå i stil. "Bunnene" er smeltet marshmallows og litt smør, med puffet ris og/eller rice crispies . Fyll på med hele rader sjokolade, runde små sjokoladekuler osv. Her er det kun fantasien som setter begrensningene!
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_50bd5a10d8f049e7895fc14f65458769~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_50bd5a10d8f049e7895fc14f65458769~mv2.jpg)
Ingredienser:
En liten rund kakeform/bolle på ca 20 cm i diameter
En liten skål på ca 10 cm i diameter, hvis du ønsker å ha en etasje til
Ca 4-5 sjokoladeplater
Fire pakker kjekssjokolade
Saltstenger og annet godteri i stenger
De søtsakene du måtte like og ha tilgjengelig til å fylle oppi
Sløyfebånd til pynt rundt
Mellows bars:
50 g smør 40 store marshmallows (ca 250 g) 4 dl puffet ris e.l. (se tips)
Fremgangsmåte:
Start med å lage basen, som er mellowsbars fra bloggen Det søte liv.
Dekk bunnen av en kakeform på ca 24 cm med bakepapir. Finn frem en liten form på ca 15 cm i diameter og gjør det samme. Finn frem saltstenger
Smelt smøret på svak varme og bland marsmellowene inn. Rør hele tiden til alt er smeltet ned.
Bland inn puffet ris og en klype salt og hell blandingen raskt over i kakeformen og den lille formen. Nå må du være rask med å spre blandingen utover bunnen- så stort som du klarer. Det gjør ingenting om det ikke blir perfekt! Stikk gjerne saltstenger langs kanten av begge "bunnene" før de settes i kjøleskapet til de har stivnet helt (ca 2-3 timer eller til dagen du skal montere den.)
Marshmallows kan også smeltes i mikroen. Smelt først smøret i en stor bolle som tåler mikro. Ha i marshmallows og rør slik at de blir godt dekket med smør. Sett mikroen på full styrke i ca 45 sek. Rør rundt og fortsett i ca 45-60 sek til. Ta bollen ut av mikroen og rør i puffet ris, Cherios, Rice Krispies, eller det du måtte ønske (tips fra Det søte liv).
Når du er klar til å montere "kaken", legger du den største bunnen på et fat eller la den være i kakeformen mens du monterer den.
Snu den lille bunnen opp ned, og lime saltstengene fast i den store bunnen. Her kan det hende noen av de brekker, så bruke ev noen annet som mellombarer hvis det ikke blir nok til å holde den oppe. Fjerne bakepapiret fra den lille bunnen.
Etterpå på brekker du av hele rader av sjokoladeplatene og limer fast sjokolade. mellombarer, kjekssjokolader og saltstenger langs kanten - for å gjøre den så stabil som mulig. Knut et gavebånd rundt hele kanten av kaken, så den holder seg enda bedre på plass.
Samme dag som den skal spises, fyller du på med sjokolade og godteri fra innsiden. til det blir fullt. Hell på annen sjokolade og godteri som marshmallows osv. Resultatet blir ganske så imponerende for små eller store barneøyne - selv om ikke dette bildet er det beste.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_10280f93c654477687483ec63f32e330~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_10280f93c654477687483ec63f32e330~mv2.png)
Comments