Dette er en av nasjonalrettene i Midtøsten, der min svigerfamilie bor. Den er superlett og rimelig å lage, og du kan bruke det du måtte ha av grønnsaks- og kjøttrester.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_a54c1457be0548859479e7a3a1673b2d~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_a54c1457be0548859479e7a3a1673b2d~mv2.jpg)
Ingredienser:
(Fire porsjoner)
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
2 fedd revet hvitløk
1 stor gulrot, finhakket i skiver på ca 1 cm
1/2 gul løk, finhakket
ca 5 store poteter i ca 1/2 cm tykke skiver
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik eller annen eddik
4 egg
Valgfritt:
Rester av f.eks pølse, salami sopp, squash, paprika eller aubergine osv.
Revet parmesan
1 ts chilipulver eller 1 ss chiliolje
Brød med smør
Fremgangsmåte:
Stek gulrot, løk og hvitløk i litt olje i en stekepanne.
Ha i tomater, rå grønnsaker og alt bortsett fra egg og ferdigstekt kjøtt.
La det småkoke under lokk i ca 30 min.
Tilsett evt. kjøtt eller ferdigstekte middagsrester og rør godt.
Knekk eggene i og la det putre videre under lokk i ca 10 min, til eggene er kokt og smak til med salt.
Serveres på bordet rett fra pannen, med revet parmesan og godt brød til.
Comments