top of page

Shakshouka

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Dette er en av nasjonalrettene i Midtøsten, der min svigerfamilie bor. Den er superlett og rimelig å lage, og du kan bruke det du måtte ha av grønnsaks- og kjøttrester.



Ingredienser:

(Fire porsjoner)


2 bokser hakkede tomater

2 ss tomatpuré

2 fedd revet hvitløk

1 stor gulrot, finhakket i skiver på ca 1 cm

1/2 gul løk, finhakket

ca 5 store poteter i ca 1/2 cm tykke skiver

1 ts salt

1 ss olivenolje

1 ss balsamicoeddik eller annen eddik

4 egg


Valgfritt:

Rester av f.eks pølse, salami sopp, squash, paprika eller aubergine osv.

Revet parmesan

1 ts chilipulver eller 1 ss chiliolje

Brød med smør


Fremgangsmåte:


Stek gulrot, løk og hvitløk i litt olje i en stekepanne.


Ha i tomater, rå grønnsaker og alt bortsett fra egg og ferdigstekt kjøtt.


La det småkoke under lokk i ca 30 min.


Tilsett evt. kjøtt eller ferdigstekte middagsrester og rør godt.


Knekk eggene i og la det putre videre under lokk i ca 10 min, til eggene er kokt og smak til med salt.


Serveres på bordet rett fra pannen, med revet parmesan og godt brød til.




2 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Grisotto

Grisotto

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page