top of page

Rødvinssaus

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Oppdatert: 10. sep. 2022

Her i huset klarer vi sjelden å drikke opp en flaske eller kartong med rødvin, før den smaker som eddik. Da er det supert å bruke den sure vinen til å lage rødvinssaus! Det passer godt til kraftige retter som biff, storfe, vilt, sopp osv.




Ingredienser:


5 dl rødvin

2,5 dl oksebuljong (eller annen type)

1 løk

2 fedd hvitløk

3 ss smør/fett

1 ss maizenia i 2 ss kaldt vann

Ett laubærblad

Salt og pepper etter smak



Her i huset klarer vi sjelden å drikke opp en flaske eller kartong med rødvin, før den smaker som eddik. Da er det supert å bruke den sure vinen til å lage rødvinssaus! Det passer godt til kraftige retter som biff, storfe, lam, vilt, sopp osv. osv. sv. v. .

Fremgangsmåte:


Finhakk løken og hvitløken.


Smelt 1 ss smør eller annet fett i en kjele og surr løken og hvitløken på middels varme, til den er myk og blank.


Tilsette buljong, vin og laurbærblad og la det småkoke til ca 1/4. Det kan ta ca 45 minutter til en time.


Sil av sausen tilbake i en kjele.


Smelt ned 2 ss smør rett før servering og jevne med maizenamel rørt ut i kaldt vann.


Smak til med salt og pepper. Nam nam!




53 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page