Her i huset klarer vi sjelden å drikke opp en flaske eller kartong med rødvin, før den smaker som eddik. Da er det supert å bruke den sure vinen til å lage rødvinssaus! Det passer godt til kraftige retter som biff, storfe, vilt, sopp osv.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_da2cdb085c95471c846926a4b9750944~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_da2cdb085c95471c846926a4b9750944~mv2.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_e71991360c844c4d86594b22bff80c25~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_e71991360c844c4d86594b22bff80c25~mv2.jpg)
Ingredienser:
5 dl rødvin
2,5 dl oksebuljong (eller annen type)
1 løk
2 fedd hvitløk
3 ss smør/fett
1 ss maizenia i 2 ss kaldt vann
Ett laubærblad
Salt og pepper etter smak
Her i huset klarer vi sjelden å drikke opp en flaske eller kartong med rødvin, før den smaker som eddik. Da er det supert å bruke den sure vinen til å lage rødvinssaus! Det passer godt til kraftige retter som biff, storfe, lam, vilt, sopp osv. osv. sv. v. .
Fremgangsmåte:
Finhakk løken og hvitløken.
Smelt 1 ss smør eller annet fett i en kjele og surr løken og hvitløken på middels varme, til den er myk og blank.
Tilsette buljong, vin og laurbærblad og la det småkoke til ca 1/4. Det kan ta ca 45 minutter til en time.
Sil av sausen tilbake i en kjele.
Smelt ned 2 ss smør rett før servering og jevne med maizenamel rørt ut i kaldt vann.
Smak til med salt og pepper. Nam nam!
Comments