top of page

Risottoboller (Arancini)

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Hvis du lagde "risottoen" min (den forrige oppskriften på bloggen) og har igjen rester, er denne retten en perfekt måte å gjenskape den på. Men du kan bruke alle typer ferdig, kald risotto. Bollene er sprø på utsiden, med kremet risotto og egg, ost eller sprøstekt bacon i midten.




Ingredienser:



Kald risotto

Vaktelegg/vanlige, eller ca 2 cm osteterninger

Egg til panering

Panko

Frityrolje

Dipsaus som sweet chili, barbecue, sriracha el.l.



Fremgangsmåte:


Kok eggen bløtkokte -ca 1,5 minutter for vaktelegg og 4-5 minutter for vanlige egg.





Bruk hendene og en skje og pakk risen godt rundt eggene. Risen må være helt kald fra kjøleskapet for å holde fasongen, og bollene kan ikke lages på forhånd. Learnt that the hard way!


Dypp de så i sammenvispet egg og deretter i panko.


Når alle bollene er ferdige, heller du ca 4-5 cm frityrolje i en kjele som du varmer opp til cirka 180. Stek bollene i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. La de renne av på kjøkkenpapir.






Risottobollene serveres varme til forrett, en smårett/tapas eller med en salat og protein ved siden av til middag.







160 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Crispy ribbe

Crispy ribbe

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page