Dette er en krysning mellom en pizza og foccaciabrød. Resultatet blir en luftig og høy pizzabunn. Du kan ha på den sausen og toppingen du ønsker, men jeg liker veldig god en hvit pizzasaus på denne.
![](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_38a9fae4483049c2b7c4f6f46487aea0~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_735,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/a27d24_38a9fae4483049c2b7c4f6f46487aea0~mv2.jpg)
Pizzabunnbunn:
8 dl hvetemel
4,5 dl fingervarmt vann (kaldt vann hvis gjæren skal stå over mange timer)
1 pakke tørrgjør (evt. 1/2 ts hvis deigen skal stå ca 8 timer fra morgenen eller over natten
1 ts salt
2 ss olje (gjerne olivenolje)
Hvit saus:
Én boks med creme fraiche eller kremost
Revet hvitløk etter smak
Salt og pepper etter smak
Urter, f.eks basilikum eller oregano. Gjerne friske urter, men tørkede fungerer også fint
Topping:
Små tomater delt i to
Rødløk i skiver
Sopp stekt i olje med soyasaus, pepper og litt honning
Revet ost etter ønske
Fremgangsmåte:
Rør sammen deigen med en sleiv til den er klissete og slipper kantene hvis man drar i den.
La den heve i ca en time (eller gjerne hele dagen eller natten med kaldt vann og lite gjær).
Evt. kan deigen gjære som vanlig, og settes i kjøleskapet til den skal brukes. Men da må den tempereres en times tid på kjøkkenbenken før den er klar til bruk.
Finne frem et stekebrett med bakepapir på.
Hell deigen over på bakepapiret og dytt den utover til den dekker hele arket.
Fyllet som legges på må være avkjølt til mindre enn 37 grader, hvis ikke dreper man gjæren i deigen, og den vil ikke heve i ovnen.
Smør sausen utover bunnen.
Stek soppen, avkjøl og strø oppå sausen. Dryss tomater, løk, evt urter og ost over til slutt.
Ta det varme brettet ut av ovnen. Få gjerne hjelp til å trekke/la folien med bakepapiret over på det varme brettet. Senk temperaturen til ca 225 grader og stek pizzaen i ca 15-20 min. Når osten er smeltet og er gyllen er pizzaen ferdig. Voila! Smaker godt med ruccola, friske tomater og balsamicosirup til.
Comments