Disse bollene blir superluftige og saftige. Pistasj er en av mine favorittsmaker, så dette må jo bli bra! Jeg har tidligere laget pistasjkremen selv, men har funnet ut at den man kjøper er bedre. Du finner pistasjkrem på Smak av Italia, Olivers & Co og sikkert andre butikker med italienske varer.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_84fd6dc4abf2481182070744b8adca48~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_84fd6dc4abf2481182070744b8adca48~mv2.jpg)
Ingredienser:
(12-14 store boller)
200 g smør eller margarin
2,5 dl kokosmelk (evt. kumelk eller plantemelk)
1,5 dl vann
1 dl sukker (80 g)
2 egg
En pakke tørrgjær, eller 50 g fersk
700-900 g hvetemel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Ett stort glass med pistasjkrem (ca 190 gram)
En håndfull hakkede pistasjnøtter til topping
Fremgangsmåte:
Smelt smør og bland inn melk og vann.
Avkjøl blandinggen til ca 37 grader, fingervarm.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_5fcec2d5f3e941659e484657d5d0a606~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_5fcec2d5f3e941659e484657d5d0a606~mv2.png)
Rør inn egg og sukker, og alle de tørre ingrediensene. Bruk gjerne en eltemaskin i 5-10 min, men kan også eltes for hånd like lenge. Deigen skal være ganske klissete, men samle seg og slippe bakebollen
Dekk over deigen med et silikonlokk eller plast og la den heve i ca 60 min, til dobbel størrelse.
Smøre inn hendene og bakebordet med nøytral matolje, så den ikke klistrer seg fast.
Hell deigen ut av bollen ved hjelp av en deigskrape, og kjevle ut deigen til ca 45 cm ganger 45 cm.
Smør pistasjkremen utover deigen og brett deigen over seg selv.
Skjær den opp i cirka tre cm tykke strimler som du tvinner rundt fra hverandre, lager en knute og setter på et stekebrett med bakepapir.
Pensle bollene med sammenvispet egg (evt. melk) og strø over hakkede pistasjnøtter.
L bollene heve cirka 30 minutter under et klede. Sett ovnen på 180 grader varmluft når de er hevet ferdig.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_4ba70e48562d4dab9facfced1882426d~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_4ba70e48562d4dab9facfced1882426d~mv2.jpg)
Stek bollene på midterste rille i cirka 15 minutter.
Når bollene er avkjølte kan du toppe med mer pistasjkrem hvis du ønsker. Hvis de skal fryses bør du vente med dette til du har tint de og varmet de litt i ovnen.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_d552796b6867454fb026191dc388925d~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_d552796b6867454fb026191dc388925d~mv2.jpg)
Comentários