Disse pestoesnurrene kan du fylle med det du liker og har tilgjengelig. De passer fint til turen eller matpakka, og kan gjerne fryses ned, så du alltid har noe på lur.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_1be1dd2cc8374f95a81e11fd5fec54b1~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_1be1dd2cc8374f95a81e11fd5fec54b1~mv2.png)
Grunnoppskrift rundstykker:
(12-14 stk)
100 g smør eller margarin
2,5 dl kokosmelk (evt. kumelk eller plantemelk)
1,5 dl vann
1/2 dl sukker (80 g)
1/2 ts salt
2 egg
En pakke tørrgjær, evt. 50 g fersk
700-900 g hvetemel, evt. spelt eller glutenfritt mel
Fyll:
1 dl pesto
2 dl revet eller skivet ost
Påleggsrester som skinke, salami o.l
Evt. grønnsaker som paprika og tomat osv.
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og bland inn melk og vann.
Avkjøl blandingen til ca 37 grader, fingervarm.
Rør inn egg og sukker og salt, og alle de tørre ingrediensene. Bruk gjerne en eltemaskin i 5-10 min, men kan også eltes for hånd like lenge. Deigen skal være ganske klissete, men samle seg og slippe bakebollen
Dekk over deigen med et silikonlokk eller plast og la den heve i ca 45 min, til dobbel størrelse.
Hell deigen over på et oljet bakebord/bakematte.
Kjevle ut deigen og smøre utover pestoen og strø over ost og evt. annet fyll.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_854f3a2d8a3d41d58dfdc4116a15182e~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1306,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_854f3a2d8a3d41d58dfdc4116a15182e~mv2.jpg)
Brett deigen halvveis inn og over fra andre siden, si det blir tre lag.
Skjær ca 3 cm brede remser som du tvinner rundt og lager en knute på. Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett.
Pense med sammenvispet egg og la de heve under et klede i ca 30 minutter.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_a080ec4568fe4fe49ff07c3346956741~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_a080ec4568fe4fe49ff07c3346956741~mv2.png)
Stek pestosnurrene på 200 grader (gjerne varmluft) til de er gylne. Avkjøles de på rist og nyt lunkne. Hvis de skal fryses, avkjøles de helt før de pakkes i plastposer.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_fd4dea31b15f4b66b8860cfdd8edbec0~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_fd4dea31b15f4b66b8860cfdd8edbec0~mv2.png)
Comments