top of page
Søk

Pasticcini di mandorla- sicilianske mandelkaker (glutenfrie)

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Disse kakene smakte jeg da jeg var i Roma i påsken for ca 10 år siden. Tiden flyr!


Vi la merke til at de solgte disse "marsipankakene" overalt, og måtte prøve de. De skuffet ikke, men jeg har ikke smakt de siden. Nylig fant jeg ut at de er superenkle å lage. Kun tre ingredienser - pluss evt. smakstilsetning.



Ingredienser (ca 16 kjeks)


8 dl mandelmel

5 dl melis (og litt ekstra til å rulle kakene i før steking)

2 egg

Skallet fra én appelsin eller sitron

1 ss appelsinsaft

1 ts salt

Evt. konditorfarge eller gurkemeie






Fremgangsmåte


Sett stekeovnen på 180 grader.


Bland sammen mandelmel, melis og appelsinskall i en stor bolle.



Visp sammen eggene, og bland inn fargen her hvis du vil bruke det.


Hell eggene over i melblandingen og rør godt til det er blitt til en løs marispankonsistens.


Ta 1 ss av deigen og form til like store kuler. Rull alle kulene i melis, før du plasserer de på et stekebrett med bakepapir. Bruk tommelen din og press forsiktig ned i midten av hver kule, så det blir en liten grop.



Stek kakene midt i ovnen i ca 12 minutter for en marsipanaktig konsistens inni, eller ca 14 minutter for en mer sprø konsistens.


Kakene kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i opptil en måned.




124 visninger2 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Dec 03, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

nydelige småkaker!

Like
Hanne i byen
Hanne i byen
Mar 17, 2024
Replying to

Så hyggelig å høre at de falt i smak! :)

Like

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page