top of page

Grillet paprikasalat

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Dette er enda en av mine svigermors (og svigerbestemors) spesialiteter. Den aller beste smaken får du ved å grille paprikaene, men det funker fint i stekeovnen også.




Ingredienser:



Spiss, søt paprika

Olivenolje

2-3 hvitløksfedd

1 ss balsamico

1 ss sitronsaft

Salt og pepper etter smak

Aluminiumsfolie






Fremgangsmåte:


Varm stekeovnen til 200 grader og legg paprikaene på et stekepapir eller i en ildfast form. La de steke i ca 30 minutter, eller til skinnet begynner å bli sort og de er myke inni. (Bruk en gaffel for å sjekke).


Når paprikaene er ferdige, løfter du de over på aluminiumsfolie, pakker de inn og lar de ligge på kjøkkenbenken i ca et kvarter. Da skal det være mulig å rive av det tynne skallet. Hold evt. fast med en gaffel og skrap det bort med en kniv.




Hakk paprikaene i passe biter og fjern stilken og det meste av frøene (det gjør ingenting om en del av disse er med). Ha det over i en skål og hell på olivenolje så det nesten dekker paprikaene. Tilsett hakket hvitløk og de andre ingrediensene, og rør godt sammen.


La gjerne salat stå og trekker i noen timer i kjøleskapet - Da utvikler smakene seg enda bedre. Smak til med salt og pepper før servering.


Salaten smaker kjempegodt på brød, i salater, sammen med ost eller som tilbehør til kjøtt eller tapas.


Salaten kan også kjøres med stavmikser eller blender til en glatt pure.




58 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Hummus

Hummus

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page