Dette er enda en av mine svigermors (og svigerbestemors) spesialiteter. Den aller beste smaken får du ved å grille paprikaene, men det funker fint i stekeovnen også.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_9f918626dcd4482d96f03d9fee531765~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_9f918626dcd4482d96f03d9fee531765~mv2.png)
Ingredienser:
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_59f308ff266c4c7785f3980d5767d1e7~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_59f308ff266c4c7785f3980d5767d1e7~mv2.png)
Spiss, søt paprika
Olivenolje
2-3 hvitløksfedd
1 ss balsamico
1 ss sitronsaft
Salt og pepper etter smak
Aluminiumsfolie
Fremgangsmåte:
Varm stekeovnen til 200 grader og legg paprikaene på et stekepapir eller i en ildfast form. La de steke i ca 30 minutter, eller til skinnet begynner å bli sort og de er myke inni. (Bruk en gaffel for å sjekke).
Når paprikaene er ferdige, løfter du de over på aluminiumsfolie, pakker de inn og lar de ligge på kjøkkenbenken i ca et kvarter. Da skal det være mulig å rive av det tynne skallet. Hold evt. fast med en gaffel og skrap det bort med en kniv.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_8da59426950a41a3971d9a9ba2863fda~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_8da59426950a41a3971d9a9ba2863fda~mv2.png)
Hakk paprikaene i passe biter og fjern stilken og det meste av frøene (det gjør ingenting om en del av disse er med). Ha det over i en skål og hell på olivenolje så det nesten dekker paprikaene. Tilsett hakket hvitløk og de andre ingrediensene, og rør godt sammen.
La gjerne salat stå og trekker i noen timer i kjøleskapet - Da utvikler smakene seg enda bedre. Smak til med salt og pepper før servering.
Salaten smaker kjempegodt på brød, i salater, sammen med ost eller som tilbehør til kjøtt eller tapas.
Salaten kan også kjøres med stavmikser eller blender til en glatt pure.
Comentários