top of page

Ovnsbakt squash

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

I sommerferien var vi på kaffebesøk i en frodig hage, og fikk med oss to gigantiske squash med hjem. Uka etter ble det squash til alle måltider - uten at vi ble lei av det av den grunn. Denne retten passer godt til middag sammen med pasta, focaccia eller annet godt brød.





Ingredienser:


1 stor eller to medium store squash

1 boks hakkede tomater

1 stor gulrot

3 ss tomatpuré

1 ss balsamico eller rødvin

1 boks med bønner eller linser

1 ss olivenolje

1/2 løk

1 fedd hvitløk

Ca 1 ts salt

Tørkede urter som basilikum/oregano/salvie

1 pakke mozzarella eller annen ost til gratinering







Fremgangsmåte:


Start med å lage tomatsausen. Finhakk gulrot, løk og hvitløk og surr det i olje på middels varme. Rør ofte så det ikke blir brent.



Tilsett tomater, tomatpuré, urter, salt og balsamico. La det småputre på lav varme under lokk i minst 20 minutter. Tilsett en boks med bønner eller linser mot slutten og smak til med salt.


I mellomtiden deler du squashen på tvers og huler den ut hvis den har frø inni. Hvis ikke tar du ut litt av innmaten og putter den i sausen.


Når sausen er nesten ferdig, setter du ovnen på 200 grader over og undervarme.


Legg squashen med snittflaten opp i en ildfast form.


Fordel tomatsausen over og stek den i 20 minutter til squashen er mør.


Legg over osten og stek videre i ca 10 minutter til og osten gratinert.






47 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Crispy ribbe

Crispy ribbe

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page