I sommerferien var vi på kaffebesøk i en frodig hage, og fikk med oss to gigantiske squash med hjem. Uka etter ble det squash til alle måltider - uten at vi ble lei av det av den grunn. Denne retten passer godt til middag sammen med pasta, focaccia eller annet godt brød.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_d8d3d04d44684af68926ae83493a8e97~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_d8d3d04d44684af68926ae83493a8e97~mv2.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_eff18eb2dadc42b7b66644fc0bb858cd~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1308,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_eff18eb2dadc42b7b66644fc0bb858cd~mv2.png)
Ingredienser:
1 stor eller to medium store squash
1 boks hakkede tomater
1 stor gulrot
3 ss tomatpuré
1 ss balsamico eller rødvin
1 boks med bønner eller linser
1 ss olivenolje
1/2 løk
1 fedd hvitløk
Ca 1 ts salt
Tørkede urter som basilikum/oregano/salvie
1 pakke mozzarella eller annen ost til gratinering
Fremgangsmåte:
Start med å lage tomatsausen. Finhakk gulrot, løk og hvitløk og surr det i olje på middels varme. Rør ofte så det ikke blir brent.
Tilsett tomater, tomatpuré, urter, salt og balsamico. La det småputre på lav varme under lokk i minst 20 minutter. Tilsett en boks med bønner eller linser mot slutten og smak til med salt.
I mellomtiden deler du squashen på tvers og huler den ut hvis den har frø inni. Hvis ikke tar du ut litt av innmaten og putter den i sausen.
Når sausen er nesten ferdig, setter du ovnen på 200 grader over og undervarme.
Legg squashen med snittflaten opp i en ildfast form.
Fordel tomatsausen over og stek den i 20 minutter til squashen er mør.
Legg over osten og stek videre i ca 10 minutter til og osten gratinert.
Comments