Ostekake med pepperkakebunn
- Hanne i byen
- 28. des. 2023
- 1 min lesing

Dette er en kjempe god ostekake med kryddersmak fra pepperkakene og fløyelsmyk, frisk ostekrem. Det er også en kjempebra måte å bruke om restene av pepperperkakene og evt. andre tørre kjeks fra julen. Den bør lages dagen i forveien, så den får satt seg litt i kjøleskapet.
Ingredienser:
Bunn
Ca 350 gram pepperkaker (evt. sirupsnipper eller andre tørre kjeks) eller pepperkakehus uten pynt
100 gram smør
1 krm salt
Paiform/kakeform 26 cm i diameter, 5-6 cm høy
Ostefyll
600 g kremost
250 gram sukker
1 beger med kesam eller rømme
3 egg + en eggeplomme
1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)

Fremgangmåte:
Sett ovnen på 175 grader.
Knus pepperkakene med en morter, i en plastikkpose med kjevle eller med food prosessor hvis du har det. Det skal bli helt finmalt med konsistens som sand.
Smelt smøret og bland det sammen med pepperkaker og salt.
Trykk bunnen ut i paiformen og gjerne litt oppover kantene.

Prikk med en gaffel, så den ikke hever seg, og stek midt i ovnene i 10 minutter.
I mens pisker du sammen ingrediensene til fyllet, i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
Sett formen på stekebrettet (evt i ovnen litt trukket ut) og hell fyllet over. Den bør være minst 5 cm høy og diameter.
Stek kaken på 175 grader i ca en time. Følg med på slutten og skru evt. ned temperaturen, hvis den begynner å få farge.

Avkjøl kaken på benken i ca en time, før du setter den i kjøleskapet. Kaken smaker best når den har fått satt seg litt - gjerne natten over.
Kommentarer