Disse muffinsene er glutenfrie og kan gjøres melkefrie med laktosefritt smør i appelsinkremen. Det smaker like godt uansett! Muffinsene minner litt om luftig marsipan med silkemyk smørkrem med smak av appelsin.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_c6d995500f594aed886fa396ab87454f~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_c6d995500f594aed886fa396ab87454f~mv2.png)
Ingredienser (ca 12 små muffins):
Muffins:
6 eggehviter
250 g mandelmel
100 g melis
1 ts bakepulver
Smørkrem:
3 eggeplommer
100 g sukker
Revet skal fra én appelsin
3/4 dl fløte
110 g smør eller margarin
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Gjør klart 12 muffinsformer eller evt. et smurt muffinsbrett.
Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Bland sammen mandelmel, melis og bakepulver og vend det forsiktig inn.
Fordel røra i muffinsformene - cirka en isskje i hver form, eller 3/4 fulle.
Stek muffinsene i ca 10 minutter og avkjøl på rist.
Kok opp 3 eggeplommer, sukker, fløte og revet skall fra en appelsin under omrøring på svak varme.
La det småkoke og tykne til cirka halvparten. Skru av plata og rør inn smøret til det smelter.
Avkjøl kremen helt før du smører den på de avkjølte muffinsene.
Topp evt. med revet appelsinskall og sjokolade.
Komentar