top of page

Nøttemuffins med appelsinkrem

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Disse muffinsene er glutenfrie og kan gjøres melkefrie med laktosefritt smør i appelsinkremen. Det smaker like godt uansett! Muffinsene minner litt om luftig marsipan med silkemyk smørkrem med smak av appelsin.




Ingredienser (ca 12 små muffins):


Muffins:

6 eggehviter

250 g mandelmel

100 g melis

1 ts bakepulver


Smørkrem:

3 eggeplommer

100 g sukker

Revet skal fra én appelsin

3/4 dl fløte

110 g smør eller margarin


Fremgangsmåte:


Sett stekeovnen på 180 grader.


Gjør klart 12 muffinsformer eller evt. et smurt muffinsbrett.


Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Bland sammen mandelmel, melis og bakepulver og vend det forsiktig inn.


Fordel røra i muffinsformene - cirka en isskje i hver form, eller 3/4 fulle.


Stek muffinsene i ca 10 minutter og avkjøl på rist.


Kok opp 3 eggeplommer, sukker, fløte og revet skall fra en appelsin under omrøring på svak varme.


La det småkoke og tykne til cirka halvparten. Skru av plata og rør inn smøret til det smelter.


Avkjøl kremen helt før du smører den på de avkjølte muffinsene.


Topp evt. med revet appelsinskall og sjokolade.




133 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Komentar

Dinilai 0 dari 5 bintang.
Belum ada penilaian

Tambahkan penilaian

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page