Lavendel forbandt jeg tidligere mest med kosmetikk osv, men den kan brukes i både matlaging og bakverk. Heldigvis smaker IKKE denne kaken som såpe, men har en mild aroma og et hint av lavendel, som passer utmerket sammen med sitron. Den smaker kjemegodt til en kopp te på en regntung søndag - og når som helst ellers!
Oppskriften fant jeg på denne bloggen, og har oversatt den til norsk.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_260a17120bc7494d92c63786292f8c7f~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_260a17120bc7494d92c63786292f8c7f~mv2.png)
Ingredienser:
2 dl melk
2 ss tørket lavendel (evt. frisk hvis du har)
100 g smør eller margarin, romtemperert
2,75 dl sukker
2 egg
Revet skall fra én sitron
0,75 dl gresk yoghurt (evt. rømme eller creme fraiche)
1/2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Glasur:
2 dl melis
3-4 ts sitronsaft
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 160 grader.
Varm melken og la lavendelen trekke i melken. Skru av varmen og la den avkjøle seg litt.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin eller miksmaster.
Tilsett egg og sitronsaft og deretter yoghurten og vanilje.
Rør sammen mel, bakepulver og salt.
Bland melbaldning og melk vekselvis inn i deigen for hånd, til alt en jevn røre.
Smør en kakeform eller brødform med smør eller olje.
Hell i røren i formen og glatt over med en slikkepott.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_057fb39cdb924fc09f89390c86ef745e~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_057fb39cdb924fc09f89390c86ef745e~mv2.jpg)
Stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter.
Hvis du bruker du en stor og grunn form tar det noe kortere tid. Stikk en trepinne i midten av kaken for å sjekke om den gjennomstekt. Hvis pinnen er ren når du drar den ut , kan du ta kaken ut av ovnen.
Mens kaken steker rører du sammen melisgalsuren. Den kan gjerne være ganske rennende.
Når kaken er ute av ovnen, stikker du forsiktig hull med en gaffel jevnt over toppen, og heller ca 3/4 av glasuren over kaken.
La den stå til avkjøling i ca 20 minutter, før du snur formen og hvelver den over på et fat. Kanskje du må bruke en kniv for å løsne litt lags kanten.
Når kaken er helt avkjølt, kan du tilsette litt mer melis i glasuren og fordele resten over toppen av kaka.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_0c216f151ebf4d3895459a78dbf5d791~mv2.png/v1/fill/w_980,h_734,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_0c216f151ebf4d3895459a78dbf5d791~mv2.png)
Comments