top of page

Lakseburger

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Denne retten er definitivt noe man lager til en spesiell anledning, eller når man vil imponere litt ekstra. Lakseburgeren kan stekes lett eller helt igjennom, du kan bruke ferdigstekte fiskeburger, eller rå Salmalaks for å få den rå sushismaken.


Ingredienser

(Fire personer)


2 pakker Salmaburgere eller annen fiskeburger

1 Avokado

To ark Noritang

4 dl sushiris (grøtris fungerer like bra)

4 dl vann

0,25 dl riseddik

1,5 ss sukker

1/2 ts salt

ca 8 ss spicy majones (majones blandet med litt chilisaus eller chilipulver)

1/2 agurk i staver

1 gulrot i staver


Vagfri topping:

Syltet rødløk eller ingefær

Ristede sesamfrø (stekes lett på middels varme i stekepannen)

Koriander

Rekechips


Du trenger også en hamburgerpresse hvis du vil ha formen helt perfekt. Hvis ikke kan du f.eks bruke en skål for å forme risen i.


Fremgangsmåte:


Begynn med risen. Skyll risen i kaldt vann til vannet blir klart.

Hell av skyllevannet og ha vann og ris i en kjele med lokk, og la det koke i 3-4 minutter.


Ta risen av platen og skru ned til laveste trinn, og la risen trekke på svak varme i ca. 15 minutter til vannet er borte.


I mellomtiden kan du skjære opp grønnsakene og klippe ut åtte sirkler av noritangen. Bruk hamburgerpressen eller salmeburgeren som mål.

Ha så risen over i en bolle og la den avkjøles. Bland sammen eddik, sukker og salt, og rør til alt er oppløst. Hell noe av eddikblandingen over risen og vend forsiktig inn. Risen skal være klebrig og ikke bløt.

Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at den beholder fuktigheten.


Sett noriflaket nederst i burgerpressen/skålen og ta et par ss ris før du presser det sammen. Lag åtte stykker til fire burgere.


Sett stekepannen på medium varme og stek burgeren 1-2 min på hver siden - avhengig av hvor godt stekt du vil ha den.


Sett riskaken med noriflaket på en tallerken og legg på gulrotstaver. Legg på burgeren, og deretter avokado i skiver, agurk i tynne strimler, og majones. Evt. syltede grønnsaker, sesmafø og koriander, før du plasserer det andre "risbrødet"på toppen med nordsiden opp. Press litt ned. Det kan være litt vanskelig å bite over denne, men det er verdt det!



22 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Crispy ribbe

Crispy ribbe

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page