Hva er vel bedre tilbehør til spareribs, kyllingvinger, grillet eller saltet kjøtt, pølser eller på brødskiva? Denne kålsalaten har i tillegg til sødme fra eple, et lite kick fra ingefæren.
Ingredienser:
Ca 150 g strimlet kål
Ca 150 g revet gulrot
Ett revet eple, ca 200 g
1 ss revet ingefær
1 dl yoghurt naturell
2 ss majones
2 ss eddik
1 ss sitronsaft
1 ts sennep
1/2 ts salt
1 krm pep
Fremgangsmåte:
Skjær kålen i to på langs og finkutt den i tynne strimler.
Riv gulrot, eple og ingefær fint på et rivjern.
Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Bland grønnsakene godt sammen med dressingen i en stor bolle. Bruk gjerne hendene (evt. med hansker på).
La den gjerne stå noen timer før servering. Grønnsakene slipper en del veske pga saltet, så salaten kommer til å bli med flytende jo lenger den står. Bon apetit!
Comments