top of page

Kattetunger "Lingue di gatto"

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Jeg er veldig inspirert av italiensk matkultur for tiden, og disse kjeksene smakte jeg på caféen på Dolce Vita i Oslo - en italiensk cafe i kvadraturen i Oslo, som dessverre ikke eksisterer lenger. Vi pleide å kjøpe lunsj til jobb, og en dag fikk vi en boks med disse. De bør spises helt ferske, og gjerne dyppes i en kopp kruttsterk espresso - som de gjør det i Italia. Deigen krever en del røring for hånd - men det er verdt det.


Oppskriften fant jeg på denne bloggen.


Ingredienser:


100 g romtemperert smør

100 g melis

125 g pizzamel

1 ts vaniljesukker/ vaniljeekstrakt

ca 3 eggehviter (90 g)

1 knivsodd salt

Sprøytepose eller evt. en plastpose som du klipper ca 1 cm hull i før du skal sprøyte ut kjeksene.



Fremgangsmåte:


Begynn med å vispe eggehvitene helt stive - helst med en kjøkkenmaskin. Sørg for at utstyret er helt rent. Hvis det er rester av fett på vispen eller bollen vil ikke blandingen bli stivpisket.


Ha blandingen over i en annen bolle, vask utstyret og pisk smør og melis helt hvitt. Her bør du fortsette litt lenger enn du tror - hvis ikke blir det umulig å blande eggehvitene inn i blandingen etterpå. Jeg gjorde denne feilen to ganger, og da blir ikke kjeksene så sprø som de skal.


Vend eggehvitene inn i smørblandingen - litt etter litt, ved i bruke en slikkepott undenfira og over i sirkelbevegelser. Når alt er blandet sammen har du i salt og vanilje, før du forsiktig rører inn melet - litt etter litt på samme måte.


Bruk en skje og ha røra i en sprøytepose/plastpose og la den stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.


Sett ovnen på ca 170 grader varmtluft. Sprøyt ut kakene på et bakepapir, ca 5-7 cm lange striper, med ca fem cm avstand i mellom, siden de flyter utover.


Stekes kjeksene i ca 10 minutter, men følg med underveis. De skal være gylne i kantene. Avkjøles de på ris.


De smaker best samme dag, men hvis de overlever lenger enn det, smaker de godt sammen med is, pisket krem eller lignende, gjerne smuldret opp som en slags "tilslørte bondepiker" i et glass, servert med frukt, eplemos eller lignende.


Tips: Deigen kan ligge i kjøleskapet i noen dager og stekes i flere omganger - bare la sprøytepose ligge en halvtime på kjøkkenbenken før steking.

12 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page