Dette er en real "fusionrett" med det beste fra to verdener. Myk og søt pizzabunn med karbonadedeig, burgerdressing, løk, tomat, smeltet cheddarost - toppet med sylteagurk. Denne MÅ du bare prøve!
Ingredienser:
Pizzabunn
500 gram hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ss sukker
3 dl melk
2 ss olivenolje
1 egg + egg til pensling
Sesamfrø
Du kan også bruke hamburgerbrød som bunn for en raskere variant!
Pizzafyll: | Pizzasaus: | Topping: |
400 g kjøttdeig 1 dl hakkede tomater 2 fedd hvitløk Én liten løk 1 ss paprikakrydder 1 ss hvitløkskrydder 1 ts salt 1/2 ts pepper | 4 ss majones 1 ss sennep 2 ss ketchup 1 ts chilisaus | Cheddarost 1 stor løk i skiver Sylteagurk og tomatskiver Løk til topping 2 tomater i tynne skiver Resten av pizzasausen Chilisaus/barbequesaus |
Fremgangsmåte:
Start med å lage pizzadeigen. Blande sammen alt det tørre.
Varm opp melken til fingervarmt og bland den sammen med det tørre, egget og oljen.
Elte deigen ca 10 min i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Dekk til deigen og la den heve til ca dobbel størrelse - ca 45 mintter.
I mellomtiden kan du lage fyllet og sausen.
Stek kjøttdeigen på høy varme i en stekepanne med litt olje. La kjøttdeigen få litt farge før du snur den og gjennomsteker den.
Finhakk en halv løk og to fedd hvitløk og tilsett dette på slutten.
Tilsett tomater og krydderet, og eventuelt litt vann hvis det er tørt, og la dette koke et par minutter.
La fyllet avkjøle seg.
Bland sammen majones, tomat, sennep og ev. chilisaus.
Når deigen er hevet ferdig, kjevler du den ut på et bakepapir. Rull kantene inn og bruk fingre til å presse den litt ut igjen. Pesle over katene med et sammenpisket egg og strø sesamfrø over.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Smør ca 2/3 av pizzasausen på bunnen, og fordel kjøttfyllet utover. Strø revet ost på toppen,
Stek pizzaen i 10-15 minutter.
Fordel tomatskiver, løkskiver og sylteagurk utover bunnen, og servere resten av dressingen på siden.
Kommentarer