Denne bakte havregrøten smaker som gulrotkake, og er akkurat passe grøtete - med litt tyggemotstand og balanserte smaker. Syrlighet fra eple, sødme fra gulrot, et hint av salt og karamellisering på toppen!
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_59848a3ad1bd405c89d65856adf0eaa3~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_59848a3ad1bd405c89d65856adf0eaa3~mv2.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_73ce6e655e5b4365bcc1fbc268fca1ea~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1308,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_73ce6e655e5b4365bcc1fbc268fca1ea~mv2.png)
Den blir spesielt god hvis du bruker melkepulver blandet i vann, istedenfor melk. Innholdet av sukker blir høyere, men til gjengjeld blir grøten karamellisert - noe som løfter smaken til neste nivå.
Nido kan kjøpes i grønnsaksbutikker og blandes med vann. Den er best, men Coffee mate fungerer også. Den må blandes ut i varmt vann før å løses opp.
Ingredienser:
(Ca 8 porsjoner i en lasagneform eller lignende)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_2618c21b350e402e8ee224d8c6759136~mv2.png/v1/fill/w_980,h_734,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_2618c21b350e402e8ee224d8c6759136~mv2.png)
4 dl store havregryn
5 dl melk, helst 4 ss tørrmelk blandet ut i 5 dl vann
1 stor eller to små gulrøtter, ca 120 g
1 lite eller 1/2 stort eple, ca 120 g
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts malt tørket ingefær
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 ss honning/brunt sukker - sløyfes hvis du bruker tørrmelk
1 dl rosiner kan erstattes med evt. dadler eller sløyfes
Til topping:
1 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Finn frem en lasagneform, brødform eller lignende og smør den med smør eller olje.
Skrell eller skrubbe guleroten ren for skall og riv den grovt sammen med eplet på et rivjern.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene, og bland med melken, gulrot, eple, honning og rosiner.
Hell røra i formen og strø sukker på toppen. Dytt rosinene under overflaten så de ikke blir brent.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_b87cc51431fb4ec6bc25718e1170e344~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_b87cc51431fb4ec6bc25718e1170e344~mv2.png)
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og la blandingen stå og trekke mens ovnen varmes opp.
Sett formen midt i ovnen. Steketiden vil variere fra ca 20-30 minutter avhengig av tykkelsen på grøten. Jo høyere den er - jo lenger steketid.
Når den er ferdigstekt skal den være gyllenbrun på toppen og kremete inni med "al dente" havregryn og gulrot. Du kan evt. sette på litt overvarme de siste minuttene.
La grøten avkjøle seg litt før du smaker.
Grøten kan oppbevares i kjøleskap i flere dager og evt. varmes opp til frokost eller kveldsmat. Den smaker nesten enda bedre neste dag, når smakene har fått stå og trekke.
Comments