Gresskarcookies = Grookies!
- Hanne i byen
- 23. okt. 2023
- 1 min lesing
Oppdatert: 23. sep. 2024
Disse ble faktisk farlig gode! Det brunede smøret gir en ekstra dybde i smaken, og sammen med krydder og knasende salte kjeks gir det en uimotståelig kjeks.

Ingredienser (ca 12 stk)
115 g smør
100 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
2 ts vaniljesukker/1 ts vaniljeekstrakt
80 g gresskarpuré (se oppskrift her)
1 eggeplomme
3,5 dl mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
ca 100-200 g hakket sjokolade
1 håndfull nonstop, sukkerøyne osv,
1 håndfull knuste, salte kjeks eller saltstenger
Krydderblanding:
1 ts kanel
1/4 ts malt tørket ingefær
1/8 ts malt nellik
1/4 ts muskat
Fremgangsmåte:
Brune smøret på middels høy varme til det begynner å formes et slags skum. Rør litt underveis, så det ikke brenner seg.
Avkjøl i en bakebolle til romtemperatur.

Rør inn sukkeret med en tresleiv.
Tilsett eggeplomme, vanilje, salt og gresskarpuré, og rør til alt er godt blandet.
Rør inn hvetemelet, krydderet, hakket sjokolade og bakepulver.
Samle deigen i en liten ball, legg den i en bolle eller plastpose, som du legger 30 minutter i fryseren (evt. en time i kjøleskapet).
Når du tar deigen ut av fryseren, sett du ovnen på 190 grader og dekker et stekebrett med bakepapir.
Lag runde baller på ca 2 ss deig - ca 12 stk. Stek grookiesene i 10 min, ta brettet ut av ovnen og pynt med nonstop, salte kjeks og evt. spiselige øyne.
Sett brettet inn i ovnen igjen, og stek videre i 10 min til, til de er gyldne og sprø i kantene.
Avkjøl kjeksene på stekebrettet og oppbevar de i en tett boks når de er helt kalde. Disse smaker godt fler dager etterpå.

Comentários