Disse ble faktisk farlig gode! Det brunede smøret gir en ekstra dybde i smaken, og sammen med krydder og knasende salte kjeks gir det en uimotståelig kjeks.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_13ca285a20434be881a9a109897c696e~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_13ca285a20434be881a9a109897c696e~mv2.png)
Ingredienser (ca 12 stk)
115 g smør
100 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
2 ts vaniljesukker/1 ts vaniljeekstrakt
80 g gresskarpuré (se oppskrift her)
1 eggeplomme
3,5 dl mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
ca 100-200 g hakket sjokolade
1 håndfull nonstop, sukkerøyne osv,
1 håndfull knuste, salte kjeks eller saltstenger
Krydderblanding:
1 ts kanel
1/4 ts malt tørket ingefær
1/8 ts malt nellik
1/4 ts muskat
Fremgangsmåte:
Brune smøret på middels høy varme til det begynner å formes et slags skum. Rør litt underveis, så det ikke brenner seg.
Avkjøl i en bakebolle til romtemperatur.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_7f9c6e73091b46a09003b31dbc611416~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_7f9c6e73091b46a09003b31dbc611416~mv2.png)
Rør inn sukkeret med en tresleiv.
Tilsett eggeplomme, vanilje, salt og gresskarpuré, og rør til alt er godt blandet.
Rør inn hvetemelet, krydderet, hakket sjokolade og bakepulver.
Samle deigen i en liten ball, legg den i en bolle eller plastpose, som du legger 30 minutter i fryseren (evt. en time i kjøleskapet).
Når du tar deigen ut av fryseren, sett du ovnen på 190 grader og dekker et stekebrett med bakepapir.
Lag runde baller på ca 2 ss deig - ca 12 stk. Stek grookiesene i 10 min, ta brettet ut av ovnen og pynt med nonstop, salte kjeks og evt. spiselige øyne.
Sett brettet inn i ovnen igjen, og stek videre i 10 min til, til de er gyldne og sprø i kantene.
Avkjøl kjeksene på stekebrettet og oppbevar de i en tett boks når de er helt kalde. Disse smaker godt fler dager etterpå.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_fb7833d0964b4837b05a5a790fcce3be~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_729,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_fb7833d0964b4837b05a5a790fcce3be~mv2.jpg)
Komentāri