Denne retten passer godt til Halloween, eller etterpå når du har rester av gresskar. Risotto er ikke vanskelig å lage, men krever at man rører ganske ofte i gryta.
Ingredienser:
Ca 50-100 g finhakket gresskar
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje eller smør
1 stk finhakket sjalottløk
300 g risotto- eller grøtris
3 dl hvitvin eller eplejus
9 dl kjøttkraft eller buljong
1/2 ts tørket salvie eller annen urt
50 g finrevet parmesan
Fremgangsmåte:
Mål opp alle ingrediensene.
Skrell og hakk opp hvitløk, løk og bit av gresskaret. Terningene bør ikke være større enn 1,5 cm, for at de skal bli gjennomkokt i risottoen.
Varm opp smør/olje i en stor vid gryte. Stek hvitløk, løk og gresskar på middels varme i noen minutter mens du rører hele tiden.
Tilsett risen og fortsett å røre til den blir blank.
Senk varmen litt og tilsett ca halvparten av vinen/eplejusen. Rør innimellom så det ikke setter seg fast i bunnen.
Tilsett resten av vinen, og fortsett med buljong, litt etter litt, til alt er kokt inn. Det bør ta ca 20 minutter.
Rett før servering blander du inn revet parmesan og sitronsaft. Smak evt. med litt salt og pepper.
Denne retten smaker godt som tilbehør til kylling, svin eller fisk.
Comments