Denne puréen kan brukes i bakst, til suppe, gryter, brød eller det du måtte ønske. Du finner flere oppskrifter her på bloggen i forbindelse med halloween.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_1ff903176a804618a2467626776b9ef3~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_1ff903176a804618a2467626776b9ef3~mv2.jpg)
Ingredienser:
Gresskar (helst hokkaido eller flaskegresskar, men de store "pyntegresskarene" fungerer også)
Fremgangsmåte:
Metode 1:
Del gresskaret i to og skrap ut frøene og innmaten.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_b9914b455c1a45538c63c7c6e7014076~mv2.jpg/v1/fill/w_614,h_1328,al_c,q_85,enc_auto/651d80_b9914b455c1a45538c63c7c6e7014076~mv2.jpg)
Frøene kan ristes i ovnen med litt olje og brukes til topping på supper og salater
Del deretter gresskaret i mindre biter og skjær av skallet, og deretter i jevnstore biter.
Ha bitene i en stor kjele og dekk så vidt med vann.
Kok opp og sett på lokk.
La gresskarbitene småkoke til de er helt møre.
Ta vare på litt av kokevannet og la gresskaret avkjøles litt, før du kjører det til en jevn pure i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Pureen kan oppbevares i kjøleskapet i 4-5 dager, eller fryses ned i mindre porsjoner.
Metode 2:
Sett ovnen på 180 grader.
Plasser de halve gresskarene med snittflaten ned på et stekebrettet med bakepapir i ovnen.
Bak i ovnen i ca 45 minutter, eller til gresskaret er helt mykt (sjekk med en gaffel).
Ta det ut av ovnen og la det avkjøles noe, før du buker en skje og skraper innmaten over i en bolle - la skallet være igjen.
Tilsett litt varmt vann og mos gresskarkjøttet med gaffel/stapper eller med stavmikser/foodprosessor.
Her er noen oppskrifter du kan bruke gresskarpuréen i:
Comments