top of page

Gresskarlasagne

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Oppdatert: 23. sep. 2024

Høsten er over oss - og halloween nærmer seg med stormskritt. Hvorfor ikke lage denne lasagnen? Enten med gresskarpurè som du lager fra bunnen, eller kjøpt på boks.

Ingredienser (3-4 personer):


Spinatsaus:

150 g spinat (evt. 10 "pakker" frossen)

125 g ricotta eller creme fraiche

1 egg

2 fedd hvitløk

salt og pepper


Ca 10-12 Lasagneplater

200 g ferdig eller hjemmelaget tomatsaus

50 g revet ost på toppen


Gresskarsaus:

250 g gresskarpuré (se oppskrift her)

125 g ricotta

1/2 dl vann

revet muskat


Gresskarsausen lager du enkelt ved å koke gresskar i terninger til de er møre, og kjøre det til med stavmikser eller kjøkkenmaskin til en jevn purè sammen med litt av kokevannet


Hvis du vil lage en vanlig lasagne, dobler du mengden tomatsaus og dropper gresskarsausen

Fremgangsmåte


Start med å lage sausene. Smak de til med salt og pepper, før du begynner å legge lagene i formen.


Sett ovnen på 190 grader.


Start med tomatsaus i bunnen, lasagne plate, grønn saus, plate, gresskarsaus, plate, tomatsaus, plate osv.


Avslutt med gresskarsaus på toppen med dryss over osten.



Stekes midt i ovnen med folie over i 30 min. Sjekk med en gaffel at pastaen og kokt. Ta av folien og stek videre i 10 minutter, til osten er gyllen og smeltet.


Server gjerne med salat og hvitløksbrød.





40 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Grisotto

Grisotto

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page