Høsten er over oss - og halloween nærmer seg med stormskritt. Hvorfor ikke lage denne lasagnen? Enten med gresskarpurè som du lager fra bunnen, eller kjøpt på boks.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_5d1531ccf39444aba1e3cadae286984d~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_5d1531ccf39444aba1e3cadae286984d~mv2.jpeg)
Ingredienser (3-4 personer):
Spinatsaus:
150 g spinat (evt. 10 "pakker" frossen)
125 g ricotta eller creme fraiche
1 egg
2 fedd hvitløk
salt og pepper
Ca 10-12 Lasagneplater
200 g ferdig eller hjemmelaget tomatsaus
50 g revet ost på toppen
Gresskarsaus:
250 g gresskarpuré (se oppskrift her)
125 g ricotta
1/2 dl vann
revet muskat
Gresskarsausen lager du enkelt ved å koke gresskar i terninger til de er møre, og kjøre det til med stavmikser eller kjøkkenmaskin til en jevn purè sammen med litt av kokevannet
Hvis du vil lage en vanlig lasagne, dobler du mengden tomatsaus og dropper gresskarsausen
Fremgangsmåte
Start med å lage sausene. Smak de til med salt og pepper, før du begynner å legge lagene i formen.
Sett ovnen på 190 grader.
Start med tomatsaus i bunnen, lasagne plate, grønn saus, plate, gresskarsaus, plate, tomatsaus, plate osv.
Avslutt med gresskarsaus på toppen med dryss over osten.
Stekes midt i ovnen med folie over i 30 min. Sjekk med en gaffel at pastaen og kokt. Ta av folien og stek videre i 10 minutter, til osten er gyllen og smeltet.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_50d531fc9aff418c80eeb31956eaa45b~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_50d531fc9aff418c80eeb31956eaa45b~mv2.jpeg)
Server gjerne med salat og hvitløksbrød.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_068b7e7afc904ea5bdcf7e43486cd2f4~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_068b7e7afc904ea5bdcf7e43486cd2f4~mv2.jpeg)
Comments