I anledning grøtdagen og halloween ville jeg teste ut gresskargrøt! Det fungerte veldig bra. Du kan bruke flere typer gresskar (bortsett fra små pyntegresskar). Alt du trenger å gjøre på forhånd er å koke gresskar som du moser eller bruker stavmikser for å lage en puré.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_f09131eb3e9e48d197ad5ddc8f6be42e~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_f09131eb3e9e48d197ad5ddc8f6be42e~mv2.png)
Ingredienser (ca 3 porsjoner):
2 dl havregryn, store
*3/4 dl gresskarpuré (se oppskrift her)
2 dl melk
2 dl vann
1 egg
1/2 ts salt
1 ss sukker + 1 ts til topping
Evt. nøtter eller gresskarfrø til topping
*Du kan bruke både hokkaidogresskar/, flaskegresskar eller klassisk halloweengresskar. Kok det mørt, hell av vannet og mos det med en potetmoser eller stavmikser.
Gresskarkydder:
1 ts kanel
1 ts tørket ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts revet muskat
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader - gjerne varmluft.
Smør en liten, ildfast form med smør eller olje.
Rør sammen alle ingrediensene og hell det over i formen.
Stek grøten i 20 minutter. Strø litt sukker og evt. nøtter/frø på toppen, og øk varmen til 200 grader grill.
La grøten steke videre i ca fem minutter - til den har fått gyllen farge på toppen.
Grøten er rykende varm, så la den avkjøle seg litt før servering. Grøten smaker veldig godt med syltet gresskar på toppen.
Comments