top of page

Gresskargrøt

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Oppdatert: 23. sep. 2024

I anledning grøtdagen og halloween ville jeg teste ut gresskargrøt! Det fungerte veldig bra. Du kan bruke flere typer gresskar (bortsett fra små pyntegresskar). Alt du trenger å gjøre på forhånd er å koke gresskar som du moser eller bruker stavmikser for å lage en puré.



Ingredienser (ca 3 porsjoner):


2 dl havregryn, store

*3/4 dl gresskarpuré (se oppskrift her)

2 dl melk

2 dl vann

1 egg

1/2 ts salt

1 ss sukker + 1 ts til topping

Evt. nøtter eller gresskarfrø til topping


*Du kan bruke både hokkaidogresskar/, flaskegresskar eller klassisk halloweengresskar. Kok det mørt, hell av vannet og mos det med en potetmoser eller stavmikser.

Gresskarkydder:

1 ts kanel

1 ts tørket ingefær

1/4 ts nellik

1/4 ts revet muskat


Fremgangsmåte:


Sett ovnen på 180 grader - gjerne varmluft.


Smør en liten, ildfast form med smør eller olje.


Rør sammen alle ingrediensene og hell det over i formen.


Stek grøten i 20 minutter. Strø litt sukker og evt. nøtter/frø på toppen, og øk varmen til 200 grader grill.


La grøten steke videre i ca fem minutter - til den har fått gyllen farge på toppen.


Grøten er rykende varm, så la den avkjøle seg litt før servering. Grøten smaker veldig godt med syltet gresskar på toppen.






17 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Grisotto

Grisotto

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page