top of page

Gresskar mac and cheese

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Oppdatert: 23. sep. 2024

Denne kremete pastaretten er fint tilbehør til pølser, kjøtt osv, eller alene med litt sprøstekt bacon eller pølsebiter på toppen. En skikkelig koserett til en kjølig høstkveld på sofaen.



Ingredienser (4-6) personer



500 g rigatoni eller annen pasta

3 dl gresskarpuré (se oppskrift her)

1 pose Toro hvit saus, eller ca 7 dl hjemmelaget hvit saus

1 fedd hvitløk

1 sjalottløk

1/4 ts revet muskatnøtt

1/4 ts revet nellik

1/2 ts kanel

1/2 ts tørket ingefær

*1 ts hvitløkspulver

*1/4 ts allehånde

1 ss sennep

Ca 100 g revet cheddar, eller annen modnet ost

*kan droppes hvis du ikke har det


Fremgangsmåte:


Kok gresskar mørt i jevnstore biter, og kjør den glatt in en blender eller foodprosessor. Hvis du lager en stor posisjon kan du bruke resten til en suppe, eller i annen bakst.


Kok pastaen et par minutter mindre enn det som står på pakken. Den blir gjennomkokt i ovnen under gratineringen.


Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.


Lag sausen etter anvisning på pakken og rør inn finnhakket løk og sjalottløk, krydder, gresskarpuré, sennep og ost. Hvis du lager saus fra bunnen må du huske å smake til med salt og pepper.


Finn frem en stor ildfast form og fordel pastaen utover. Hell sausen over og bland det godt så all pastaen er dekket av ostesaus. Dekk til formen med aluminiumsfolie og la den stå i ovnen i 20 minutter.


Ta av folien og stek videre i ca 7 minutter på over- og undervarme. Hvis du vil ha over pølse, bacon elle lignende strør du dette over når du fjerner folien.


Tips: Det smaker godt med syltet rødkål, rødløk, sylteagurk, kapers eller ligende. Det skjærer gjennom den rike, kremete sausen.



66 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page