Gratinert chèvre med fiken
- Hanne i byen
- 2. des. 2024
- 1 min lesing
Denne retten passer bra som en forrett, til tapas eller på brødskiva til lunsj eller kveldsmat.

Ingredienser (fire personer):
4 ferske fikener
Ca 100-150 g chèvre
Ca 8 pistasjenøtter, eller andre nøtter
2 ss honning
Salt
Evt. balsamicoeddik/-sirup
Fremgangsmåte:

Skyll fiknene under rennende vann og tørk de av.
Del de i to på langs og legg de i en ildfast form.
Tips: Hvis du vil ha denne som en rett i seg selv, f.eks til lunsj kan du skjære skriver med brød, ha på ost og fiken i skiver, og dryss over honning, hakkede nøtter og litt havsalt til slutt.
Skjær osten i tykke skiver og legg en på hver fikenhalvvdel.
Dryss over honning, hakkede nøtter og havsalt.
Gratinér i ovnen på 190 grader grill i ca 10 minutter - til osten er smeltet og gyllen på toppen.
Dryss over litt balsamicoeddik eller balsamicosirup rett før servering.
Comentários