Denne retten har jeg spist ute på restaurant, uten å vite hvor enkelt det er å få til selv hjemme! Du kan bruke forskjellige typer chevre etter hva du liker eller får tak i. Syltede rødbeter rødbeter smaker veldig godt til.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_875d0185ce20430bae9fd76c9a66cb01~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_875d0185ce20430bae9fd76c9a66cb01~mv2.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_a7b160a6ddc54668a53f5095b9117dd2~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_a7b160a6ddc54668a53f5095b9117dd2~mv2.png)
Ingredienser:
(Ca 12 små osteboller til to personer, eller fire hvis det er en forrett)
Ca 250 chèvre
1 bete
1 egg
1 ss sennep
Ca 1 dl geriljemel
Salt og pepper
2 ss Olivenolje
2 ss balsamicoeddik
Grønn salat
1 ss maplesirup eller honning
1 dl nøtter, ferdigristede eller naturell
1 dl tranebær eller annen tørket frukt
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 150 grader over og undervarme (med mindre du har ferdigristede nøtter).
Start med å fordel osten til jevnstore boller. Du kan bruke både den faste osten eller den mer "kremete" varianten med sort rundt kanten. Om du bruker den lagrede, sylinderformede varianten, kan du skjære den i 2-3 cm skiver. Den bløte varianten er noe mer klissete, siden den også en mer kremete konsistens.
Legg ostebollene i fryseren i 15-30 minutter. I mellomtiden setter du nøttene i ovnen og lar de steke i 30 minutter. Øk deretter temperaturen på ovnen til 240 grader.
Skrell og skjær betene i tynne skiver, feks med en mandolin eller ostehøvel, eller evt. finrevet hvis du foretrekker det. Legg de i en skål og tilsett 1 ss olje, 2 ss balsamicoeddik, salt og pepper og la det stå og trekke.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_b3a71d050d5a4e6c8165bc785aed88c4~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_b3a71d050d5a4e6c8165bc785aed88c4~mv2.png)
Visp sammen eggene med 1 ts sennep og 1 krm salt og pepper.
Gjør klar en skål med geriljemelet.
Ta ostebollene ut av fryseren og dypp de først i eggeblandingen , deretter i geriljemelet.
Plasser de på et bakepapir i ovnen og stek de i 7-9 minutter til de er gylne.
Mens osten steker gjøre du klart salaten. Grovhakk nøttene og anrett betene.
Når osten er ferdiggratinert, legger du den på salaten og strør over nøtter og tørket frukt. Avslutt med en dæsj lønnesirup.
Comentarios