Denne alkoholfrie drinken er forfriskende og litt bitter - akkurat som jeg liker den! Den litt overraskende smaken fra rosmarin gir den lille ekstra "punsjen". Beregn ca 2 dl per person til en velkomstdrink, og start med å måle opp appelsinjusen og doble opp mengden av de andre ingrediensene.
Ingredienser:
1 del appelsinjus
1-2 deler tonic
5 deler grapefruktjus
6 deler sitronbrus
3 deler vann med kullsyre
Isbiter (så mye som mulig!)
1 agurk, tynt skivet
Rosmarin
Lime
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_9bc7c7b599bb46bba10fd7b47e376d82~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_9bc7c7b599bb46bba10fd7b47e376d82~mv2.jpeg)
Fremgangsmåte:
Denne oppskriftene tilpasser du etter hvor mange dere er, og bergene ca 2 dl per person.
Start med å kutte opp agurken i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.
Ha agurken i en mugge eller bolle sammen med noen hele kvaster med rosmarin.
Hell over litt av jusen, så det dekker helt, og la det stå kjølig i minst et par timer. Dette gjør at smakene komme bedre frem i punsjen.
Like før servering siler du av blandingen.
Fyll en mugge eller bolle med isbiter (etter hvor mye du lager). Jo mer isbiter - jo lenger holder punsjen seg kald, og isen smelter saktere.
Starte med å måle opp én del appelsinjus, og bruk det som mål for hvor mye du tilsetter av de andre ingrediensene.
Hell over jusblandingen, resten av jusen og til slutt tonic, sprudlevann og sitronbrus.
Skjær opp litt friske agurkskiver, limebåter og klipp av noen kvaster med rosmarin som du har oppi helt til slutt.
Nytes iskald!
Comments