Disse kakene smakte jeg da jeg var i Roma i påsken for mange år siden. De smaker litt som marsipan i midten, men er seige i kantene. De er superenkle å røre sammen, med kun tre ingredienser - pluss evt. smakstilsetning og pynt. Her har jeg tilsatt appelsin, konditorfarge og "skjært" de ut som små gresskar.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_2e121f3d61fc48019a20026c4f1a666a~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_2e121f3d61fc48019a20026c4f1a666a~mv2.jpg)
Ingredienser: (ca 16 kjeks)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_baf2e6048ec242a8baa72c191bdd7c1a~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_baf2e6048ec242a8baa72c191bdd7c1a~mv2.jpg)
8 dl mandelmel
5 dl melis (og litt ekstra til å rulle kakene i før steking)
2 egg
Skallet fra én appelsin
1 ss appelsinsaft
Evt. rød og gul konditorfarge =oransje
Ca 16 hele pistasjnøtter uten skall
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen mandelmel, melis, appelsinskall og jus i en stor bolle.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_8f3c8c9deb7a4e8993908c6383f1acf4~mv2.jpg/v1/fill/w_866,h_1154,al_c,q_85,enc_auto/651d80_8f3c8c9deb7a4e8993908c6383f1acf4~mv2.jpg)
Visp sammen eggene og bland inn fargen her hvis du vil bruke det.
Hell eggene over i melblandingen og rør godt til det er blitt til en løs marispankonsistens.
Ta ca én ss av deigen og form til like store kuler. Rull alle kulene i melis, før du plasserer de på et stekebrett med bakepapir.
Bruk en kniv til å lage gresskarmønster og sett en pistasjnøtter i midten til stilk.
Stek kakene midt i ovnen i ca 12 minutter for en marsipanaktig konsistens eller ca 14 minutter for en mer sprø konsistens.
Kakene kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i opptil en måned.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_7e70f26ba49340fb8b3b7dd009b772ca~mv2.png/v1/fill/w_980,h_653,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_7e70f26ba49340fb8b3b7dd009b772ca~mv2.png)
Comentarios