Futomaki er en frityrstekt makirull - gjerne servert med chilimajones og teriykaisaus. Med en riskoker blir sushirisen perfekt - hver eneste gang! Jeg pleier å bruke grøtris, som fungerer like bra og er billigere enn "sushiris". Du fyller makien med den fisken du liker eller tofu, grønnsaker eller crabsticks. Fisken trenger heller ikke å være "sushifisk", siden den blir gjennomstekt når du frityrsteker rullen.
--- Reklame i samarbeid med 24shop.no ---
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_48b6636f01634290b23393cf0b86a613~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_48b6636f01634290b23393cf0b86a613~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_c6df48b58301468a8aba199366975dfa~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_c6df48b58301468a8aba199366975dfa~mv2.jpg)
Ingredienser:
Sushiris:
4 sushiris eller grøtris
8 dl vann
Ferdigblandet sushieddik
Fyll til makiruller:
Fisk, tofu eller kjøtt osv.
Grønnsaker som agurk, avokado og gulrot
Til panering:
Ca 4 ss mel
2 sammenvispede egg
1 dl paneringsmel
ca 5 del frityrolje
Til servering:
Chilimayo (chilisaus blandet med majones eller thousand island)
Teriyakisaus (evt. øster- eller hoisin saus)
Fremgangsmåte:
Mål opp ris og vann og ha det i riskokeren.
Noen oppskrifter sier at man skal skylle risen godt før koking, men min erfaring er at da blir den ikke så klebrig som man vil ha den.
Riskokeren fra Adler www.24shop.no er enkel å bruke. Bare lukk lokket, trykk på "on"og sett bryteren på "cook". Det tar ca 15-20 minutter, og den skrur seg av og holder risen varm etterpå.
Det følger også med en damprist, målebeger og røreskje.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_f67c13c627894bec9458e9c2baf4b947~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_f67c13c627894bec9458e9c2baf4b947~mv2.jpg)
Når du lager sushiris må du avkjøle risen før du har på eddiklaken. Ha risen over i en grunn form eller bolle med et fuktig klede over.
Når risen er avkjølt heller du over dressing og vender risen forsiktig rundt med to gafler. fortsett tilsette eddiken i flere omganger til alle risen er marinert. Du kan smake på den for å sjekke om det er nok.
Lag makiruller som du ruller i hvetemel, sammenpisket egg og paneringsmel. Frityrstek hele rullen i frityrolje på begge sider, til de er gylne. Jeg bruker en stekepanne med ca 3-4 cm med olje. La rullene renne av på et kjøkkenpapir etter steking.
Skjær futomakien opp i biter og anrett med chilimajones og teriyakisaus.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_5109e71fb19a4518b959f3ef612f12d7~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_5109e71fb19a4518b959f3ef612f12d7~mv2.jpg)
Comments