Her kommer tre forslag til forretter eller småretter til 17. mai. Alle tre er smakfulle, raske å lage og passer godt til et glass med noe sprudlende på 17. maifrokost eller lunsj.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_8e61b5731343490b9b973f37f9206a9d~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_8e61b5731343490b9b973f37f9206a9d~mv2.jpg)
Artisjokk og parmesan
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_656012a99bea4b45a8d48898dac6fdef~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_656012a99bea4b45a8d48898dac6fdef~mv2.jpg)
Ingredienser:
Ca 12 butterdeigskjell eller Ritzkjeks
Ett artisjokkhjerte (syltet på glass/hermetikk)
1/2 dl majones
1/2 dl revet parmesan
Litt salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk artisjokkhjerter og bland det sammen med majones og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Anrett rett før servering i små butterdeigskjell, eller evt. på Ritzkjeks.
Lakserogn og creme fraiche
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_79b233d996cf495ebf0419f1ae671b91~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_79b233d996cf495ebf0419f1ae671b91~mv2.jpg)
Ingredienser:
Kjeks eller butterdeigskjell
1/2 glass lakse- eller ørretrogn
1/2 dø creme fraiche eller rømme
Urter som dill eller gressløk
Fennikelstilk i bittesmå biter
Fremgangsmåte:
Rett for servering fyller du skjellene eller kjeksene med creme fraîche. Finhakk fennikel, urter oh vårløk. Legg ca en teskje rogn på hver kjeks og topp det med urter og fennikel.
Blåmuggost med syltet rødløk og rødbet
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_dfb020955e0f4732a58fd0b386b70689~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_dfb020955e0f4732a58fd0b386b70689~mv2.jpg)
Ingredienser:
Ca 12 salte kjeks
Blåmuggost eller chevre
Syltet rødbet og/eller rødløk
Fremgangsmåte:
Skjært en tykk skive ost og legg på hver kjeks.
Skjær tynne skiver av rødbet. La rødbeten og rødløken renne litt av på litt kjøkkenpapir.
Anrettes max en time før servering.
Comments