top of page

Forretter til 17. mai

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Her kommer tre forslag til forretter eller småretter til 17. mai. Alle tre er smakfulle, raske å lage og passer godt til et glass med noe sprudlende på 17. maifrokost eller lunsj.




Artisjokk og parmesan

Ingredienser:


Ca 12 butterdeigskjell eller Ritzkjeks

Ett artisjokkhjerte (syltet på glass/hermetikk)

1/2 dl majones

1/2 dl revet parmesan

Litt salt og pepper


Fremgangsmåte:

Finhakk artisjokkhjerter og bland det sammen med majones og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Anrett rett før servering i små butterdeigskjell, eller evt. på Ritzkjeks.



Lakserogn og creme fraiche

Ingredienser:


Kjeks eller butterdeigskjell

1/2 glass lakse- eller ørretrogn

1/2 dø creme fraiche eller rømme

Urter som dill eller gressløk

Fennikelstilk i bittesmå biter


Fremgangsmåte:


Rett for servering fyller du skjellene eller kjeksene med creme fraîche. Finhakk fennikel, urter oh vårløk. Legg ca en teskje rogn på hver kjeks og topp det med urter og fennikel.



Blåmuggost med syltet rødløk og rødbet

Ingredienser:


Ca 12 salte kjeks

Blåmuggost eller chevre

Syltet rødbet og/eller rødløk


Fremgangsmåte:

Skjært en tykk skive ost og legg på hver kjeks.

Skjær tynne skiver av rødbet. La rødbeten og rødløken renne litt av på litt kjøkkenpapir.

Anrettes max en time før servering.

77 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Villpesto

Villpesto

Syrinsirup

Syrinsirup

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page