top of page

Eplegløgg

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Oppdatert: 11. des. 2024

Jeg foretrekker denne gløggen fremfor den røde varianten. Krydret og varmende med syrlig eple og et kick av ingefær. Servér den gjerne som en apertif eller med julekaker til.


Ingredienser:


1 l eplejus (helst ikke fra konsentrat)

1-2 kanelstenger

2-3 stjerneanis

1 ss sitronsaft

Ca 2-3 cm fersk ingefær, tynt skivet


Valgfritt:

Hvitvin etter smak

Evt. epleskiver eller sitrusskiver



Fremgangsmåte:


Ha eplejusen, kryderne, ingefær og sitron i en gryte. Varm forsiktig opp til kokepunktet, men skru så ned og la den stå og trekke på svak varme. Tilsett evt. hvitvin rett før servering. Ta ut kanelstangen hvis den skal stå og trekke lenge.


Serveres varm med en fruktskive.


207 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Gløgg-sangria

Gløgg-sangria

Syrinsirup

Syrinsirup

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page