top of page

Enkle lussekatter

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Disse lussekattene er utrolig myke og luftige og formes raskt ved at man lager en slags rull - litt som med kanelboller.


Grunnoppskrift bolledeig:


200 g smør eller margarin

2,5 dl melk, evt. kokosmelk eller plantemelk

1,5 dl vann

1 dl sukker (80 g)

2 egg + ett til pensling

Én pakke tørrgjør, evt. 50 g fersk gjær

ca 650 g hvetemel, evt. spelt eller glutenfritt mel (ha litt ekstra til utbaking)

2 ts gurkemeie (evt. en liten klype knust safran)

1 ts bakepulver

1/2 ts salt


Fremgangsmåte:


Smelt smør og bland med melk og vann. Avkjøl blandingen til ca 37 grader, fingervarmt.


Rør inn eggene og de tørre ingrediensene. Bruk gjerne en eltemaskin i 5-10 min, eller for hånd i ca 10 minutter. Tilsett litt og litt mel på slutten til den slipper bakebollen.


Dekk over deigen med et silikonlokk eller plast, og la den heve i ca 60 min, til dobbel størrelse.


Smør litt nøytral matolje på bakebordet/matten og ta litt på hendene din så deigen ikke klistrer seg fast.


Forme lussekattene på venlig måte, ved å trille ut lange, tynne pølser som du former til de klassiske lussekattene. Stekes på 180 grader varmluft i ca 12-15 minutter.


Hvis du vil gjøre det på en raskere måte, føler du denne fremgangsmåten:


Hell deigen ut av bakebollen og kjevle den ut til en ca 45 cm x 45 cm leiv.


Rull innover til midten av deigen.


Snu den og rull inn resten av veien.


Skjær ca 3-4vm tykke skiver og sett de på et bakebrett med bakepapir.


Pensle med sammenpisket egg og pynt evt. med rosiner.


La lussekattene etterheve i ca 30 minutter.


Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca 12-15 minutter. De skal være gylne på utsiden når de er ferdige.


Avkjøl på rist og nytes! Disse kan også fryses ned i pose når de er helt avkjølte.


267 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page