Denne retten er en super måte å bruke opp restene av juleribba på, og passer bra når man har gjester, siden det meste kan gjøres klart på forhånd.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_42bbaafaa99540a089c19be3c097853e~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_42bbaafaa99540a089c19be3c097853e~mv2.png)
Ingredienser:
Pannekaker til pekingand (finnes i fryseren på grønnsaksbutikken og asiatisk supermarked)
Rester av juleribbe
400 g rødkål eller annen type kål i tynne strimler
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_e99d348b1155499f8fadaa56ea35a263~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_e99d348b1155499f8fadaa56ea35a263~mv2.png)
Ett stort fedd hvitløk
2 ss nøytral matolje
3 ss soyasaus
3 ss eddik eller balsamico
1 ts salt
2 ss honning eller sirup
2 ss revet appelsinskall
2 ss appelsinjus
1 ss sitronsaft
Valgfritt:
1 dl kjerner fra granateple
En stor neve koriander
1 ts hvitløkskrydder
1 ts Five spice krydder
Fremgangsmåte:
Strimle kålen i tynne strimler og ha den i en stor bolle. Riv hvitløken, og bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Hell det over og bruk hendene til å massere det inn. Bland eventuelt inn kjernene fra granateplet og hakket koriander. La gjerne salaten stå i noen timer/over natten i kjøleskapet, så smakene får utviklet seg.
Skjær ribba opp i terninger sprøstek den i stekepanna. Tilsett gjerne litt five spice krydder hvis du har.
Skjær opp agurk i tynne stimler og damp pannekakene et par minutter i en bambuskurv eller i et dørslag med lokk, over en kokende kjele med vann.
Fyll pannekakene med ribbe, kålsalat, agurk og hoi sin saus. Enjoy!
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_0fefb0cc7b614deabfe9615821ab1496~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_0fefb0cc7b614deabfe9615821ab1496~mv2.png)
Tips: stedenfor ribbe kan du bruke kyllinglår elle vegansk "kjøtt", men bruk da godt med krydder når du steker det, og tilsett gjerne litt hoi sin eller østerssaus på slutten.
Comentários