top of page

Crispy ribbe

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Denne retten er en super måte å bruke opp restene av juleribba på, og passer bra når man har gjester, siden det meste kan gjøres klart på forhånd.




Ingredienser:


Pannekaker til pekingand (finnes i fryseren på grønnsaksbutikken og asiatisk supermarked)

Rester av juleribbe


400 g rødkål eller annen type kål i tynne strimler



Ett stort fedd hvitløk

2 ss nøytral matolje

3 ss soyasaus

3 ss eddik eller balsamico

1 ts salt

2 ss honning eller sirup

2 ss revet appelsinskall

2 ss appelsinjus

1 ss sitronsaft


Valgfritt:

1 dl kjerner fra granateple

En stor neve koriander

1 ts hvitløkskrydder

1 ts Five spice krydder


Fremgangsmåte:


Strimle kålen i tynne strimler og ha den i en stor bolle. Riv hvitløken, og bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Hell det over og bruk hendene til å massere det inn. Bland eventuelt inn kjernene fra granateplet og hakket koriander. La gjerne salaten stå i noen timer/over natten i kjøleskapet, så smakene får utviklet seg.

Skjær ribba opp i terninger sprøstek den i stekepanna. Tilsett gjerne litt five spice krydder hvis du har.


Skjær opp agurk i tynne stimler og damp pannekakene et par minutter i en bambuskurv eller i et dørslag med lokk, over en kokende kjele med vann.


Fyll pannekakene med ribbe, kålsalat, agurk og hoi sin saus. Enjoy!


Tips: stedenfor ribbe kan du bruke kyllinglår elle vegansk "kjøtt", men bruk da godt med krydder når du steker det, og tilsett gjerne litt hoi sin eller østerssaus på slutten.

42 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Pizzaccia

Pizzaccia

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page