Disse nuggetsene er sprø på utsiden og saftige på innsiden! Trikset er å dele opp i jevntynne biter, marinere kyllingen minst et par timer og temperere den før fritering.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_ec55265228954ed4b1d4a49cda5bc577~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_ec55265228954ed4b1d4a49cda5bc577~mv2.png)
Ingredienser (fire personer):
Ca 500 g kylling, helst lårfilet
Marinade:
2 ss olje
2 ss soyasaus
1 ss revet, fersk ingefær
2 fedd revet hvitløk (eller etter smak)
1 ss paprikapulver
2 ss sitronsaft
Panering:
4 ss hvetemel
100 gram panko
2 egg
1 ts salt
1 krm pepper
Matolje eller frityrolje, nok til å dekke bunnen av pannen/kjelen med et par-tre cm
Tilbehør:
Kokt ris
Wokgrønnsaker stekt med soya- eller østerssaus
Dipsaus som barbeque- eller sursøt saus
Fremgangsmåte:
Start med å skjære kyllingen i jevnstore biter. Gjerne maks 2,5 cm tykke.
Ha kyllingen i en stor skål og hell over ingrediensene til marinaden. Bland det hele godt med en matpensel eller lignende, dekk til og la det stå i kjøleskapet så lange du kan. Helst et par timer, eller fra morgenen eller over natten.
Ta kyllingen ut av kjøleskapet ca 30-60 min før du skal steke den, så den rekker å tempereres. Dette vil gjøre at den beholder saftigheten under friteringen.
Gjør klar:
- en tallerken med mel
- en bolle med sammenvispede egg
- en tallerken med panko
- Kjøkkenpapir på en fjøl eller tallerken
Sett evt.på ris eller annet tilbehør så det er klart til du har stekt kyllingen.
Sett evt. på ovnen på lav varme for å holde kyllingen varm mens du steker resten.
Hvis nuggetsene ikke er helt gjennomstekte etter friteringen - kan de også ferdigstekes i oven.
Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider.
Dypp hver kyllingbit først i mel, deretter egg (la det renne litt av) og til slutt i panko.
Varm opp ca 3-5 cm matolje i en stekepanne eller vid gryte til cirka 160 grader.
Stek 3-4 biter av kyllingen av gangen til den er gyllen på en side, og snu deretter til den andre. Dette kan ta ca 2-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.
Legg de ferdige bitene på kjøkkenpapiret, så overflødig olje kan renne av.
Stek evt. wokgrønnsaker med østerssaus/soya eller annen woksaus.
Serveres varme sammen med ris, grønnsaker og dipsaus. Nam!
Comentários