top of page

Crispy kyllingnuggets

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Disse nuggetsene er sprø på utsiden og saftige på innsiden! Trikset er å dele opp i jevntynne biter, marinere kyllingen minst et par timer og temperere den før fritering.



Ingredienser (fire personer):


Ca 500 g kylling, helst lårfilet


Marinade:

2 ss olje

2 ss soyasaus

1 ss revet, fersk ingefær

2 fedd revet hvitløk (eller etter smak)

1 ss paprikapulver

2 ss sitronsaft


Panering:

4 ss hvetemel

100 gram panko

2 egg

1 ts salt

1 krm pepper

Matolje eller frityrolje, nok til å dekke bunnen av pannen/kjelen med et par-tre cm


Tilbehør:

Kokt ris

Wokgrønnsaker stekt med soya- eller østerssaus

Dipsaus som barbeque- eller sursøt saus


Fremgangsmåte:


Start med å skjære kyllingen i jevnstore biter. Gjerne maks 2,5 cm tykke.


Ha kyllingen i en stor skål og hell over ingrediensene til marinaden. Bland det hele godt med en matpensel eller lignende, dekk til og la det stå i kjøleskapet så lange du kan. Helst et par timer, eller fra morgenen eller over natten.


Ta kyllingen ut av kjøleskapet ca 30-60 min før du skal steke den, så den rekker å tempereres. Dette vil gjøre at den beholder saftigheten under friteringen.


Gjør klar:

- en tallerken med mel

- en bolle med sammenvispede egg

- en tallerken med panko

- Kjøkkenpapir på en fjøl eller tallerken


Sett evt.på ris eller annet tilbehør så det er klart til du har stekt kyllingen.


Sett evt. på ovnen på lav varme for å holde kyllingen varm mens du steker resten.

Hvis nuggetsene ikke er helt gjennomstekte etter friteringen - kan de også ferdigstekes i oven.

Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider.


Dypp hver kyllingbit først i mel, deretter egg (la det renne litt av) og til slutt i panko.


Varm opp ca 3-5 cm matolje i en stekepanne eller vid gryte til cirka 160 grader.


Stek 3-4 biter av kyllingen av gangen til den er gyllen på en side, og snu deretter til den andre. Dette kan ta ca 2-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.


Legg de ferdige bitene på kjøkkenpapiret, så overflødig olje kan renne av.


Stek evt. wokgrønnsaker med østerssaus/soya eller annen woksaus.


Serveres varme sammen med ris, grønnsaker og dipsaus. Nam!









160 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
Crispy ribbe

Crispy ribbe

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page