Dette søte pålegget ble jeg introdusert til av mine svigerforeldre, første gang jeg besøkte de i Tel Aviv. Chalva selges i mange varianter på de fargerike markedene i byen, og i andre arabiske land.
Ingredienser:
Ca 100 g pistasjnøtter uten skall
En knivsodd salt (dropp hvis du bruker saltede nøtter)
2 dl melkepulver
2 dl melis
1, 5 dl tahini (flytende type)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
Evt. ristede sesamfrø til topping
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
Finhakk nøttene (spar noen hele til topping) og bland det inn med de tørre ingrediensene.
Tilsett tahini litt etter litt. Bruk hendene når det begynner å samle seg. Den skal bli fast som en paideig, ikke smuldre for mye, men ikke bli for bløt og klissete.
Form "deigen" til en ball og trykk resten av pistasjnøttene og sesamfrøene på toppen.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_bb7677d3d8fe4d30a663c3a082eee32e~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_735,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_bb7677d3d8fe4d30a663c3a082eee32e~mv2.jpg)
Legg "ballen" i en boks eller rund skål .Press den ned i med hendene eller en sleiv, så den blir så kompakt som mulig. Den er litt smuldrete i konsistensen, men skal være mulig å fordele utover brød og knekkebrød.
Oppbevar chalvaen i kjøleskapet med lokk over.
Chalva smaker kjempegodt på knekkebrød eller toast med en sterk kopp kaffe eller te til.
Comments