top of page

Brioche med artisjokk

Forfatterens bilde: Hanne i byenHanne i byen

Oppdatert: 13. feb. 2024

Denne retten spiste jeg i Paris morgenen vi skulle dra hjem - da vi tilfeldigvis oppdaget brunsjstedet Holybelly rett over veien fra hotellet vårt. Det var kø utenfor, og jeg skjønner hvorfor! Det er en amerikanskinspirert "diner" hvor de serverer pannekaker, egg og andre dekadente brunsjretter i typiske "båser", men med de beste råvarene - i ekte fransk ånd. Vi skal garantert tilbake neste gang!



Artisjokkene - med sin syrlige smak - smaker nydelig med det søte brødet, den litt bitre spinaten, det kremete egget og det salte fra sopp/bacon og parmesan.


Ingredienser (to porsjoner)


To doble brioche/hamburgerbrød

3-4 hermetiserte artisjokker

2 ss paneringsmel/semulegryn

1/2 dl stekeolje

2 egg + ett til panering

Spinat

Sopp eller bacon

Majones

Parmesan

Salt og pepper

Hvis du vil gjøre denne vegansk kan du erstatte egget med vegansk sitronmajones/hollandaise og parmesanen med næringsgjær

Fremgangsmåte:


Start med å gjøre klart en kjele med vann til koking av egg. Kok opp vannet og legg to av eggene oppi. Bløtkokt de hvis du liker det - ca 6-7 minutter. (Hvis du kan å posjere egg - gjør du det isteden).


Miks sammen ett egg i en bolle, og hell litt paneringsmel i en grunn skål.


Tørk av artisjokkene på litt kjøkkenpapir og skjær de i to.


Sett stekepannen på medium varme og fyll opp med olje, så den dekker bunnen.

dypp artisjokkene i egg og deretter i melet, før du steker de gyldne på begge sider. La de renne av på et kjøkkenpapir.


Deretter skjærer du bacon eller sopp i skiver. Stekes sprøtt eller gyldent, og tilsett spinat helt mot slutten.


Varm brødene litt i ovnen eller brødristeren rett før servering.


Smør majones på hver halvdel og anrett med spinat, sopp/bacon, egg og til slutt artisjokkene.


Riv over noen skiver med parmesan og et dryss med salt og pepper over. Enjoy!


13 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page