Denne "oppdagelsen" gjorde jeg da vi skulle lage taco og jeg hadde litt lilla blomkål og rester av ris liggende i kjøleskapet. Sammen med løk, krydder og ost fungerte det som bare det! Hvis man ikke får tak i lilla blomkål, fungerer det kjempefint med vanlig hvit, tilsatt litt utblandet blåbærsaft, blåbærsyltetøy eller saft fra frosne bær for farge.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_a09636881bfb4861a10d3e223f468a00~mv2.png/v1/fill/w_980,h_734,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_a09636881bfb4861a10d3e223f468a00~mv2.png)
Sammenlignet med vegetariske farsene man får kjøpt, er dette et billig, sunt og kortreist alternativ. Ett stort blomkålhode til ca 20 kroner er nok til cirka to tacomiddager til fire personer. Oppskrift på pizzafyll kommer også snart.
Ingredienser
(fire personer)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_c17f43acc539467db8f4149fb84b10aa~mv2.png/v1/fill/w_980,h_735,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_c17f43acc539467db8f4149fb84b10aa~mv2.png)
Ca 500 g blomkål, gjerne lilla
Ca 150 g ferdigkokt ris
1/2 løk, gjerne rødløk for fargen
1 fedd hvitløk
2 ss matolje
2 ss soyasaus
1 ss blåbærsaft eller syltetøy + 1/2 dl vann
2 ss tacokrydder
100 g revet gulost (kan være vegansk)
Fremgangsmåte:
Finhakk blomkålen kniv i nogenlunde like store biter, ca 0,5-1 cm, sånn at den blir jevnt stekt og man bevarer litt tyggemotstand i den ferdige "farsen".
Finhakk løk og hvitløk.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_92a8dde969654f43830a993d08d01cb6~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_735,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_92a8dde969654f43830a993d08d01cb6~mv2.jpg)
Varm opp oljen i en en stor stekepanne på middels/høy varme. Stek gjerne blomkålen i to omganger, hvis det blir veldig fullt. Rør litt innimellom og ha alt tilbake i pannen når det er har fått litt farge.
Tilsett løk og hvitløk og evt. litt mer matolje.
Rør inn soyasaus, tacokrydder, blåbærsaft og vann og la det koke inn mens du fortsetter å røre. Tilsett litt mer vann hvis den blir for tørt.
Til slutt skrur du ned varmen og vender inn osten. Det hele skal smelte sammen og begynne å ligne på en tacofarse. Smak til - kanskje du trenger å tilsette litt salt eller mer tacokrydder.
Denne tacodeigen kan bruken i wraps, tacoskjell, gratinert på nachos eller med ris og grønnsaker.
Comments