Dette er en favoritt til middag hjemme hos oss. Konseptet er å koke ris og tilsette ingredienser i hver "kategori" også inspirert av pokébowl, men at man bruker det man har. Et godt alternativ til fredagstacoen!
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_7f613f9627b8422287b5e937d21a046b~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_7f613f9627b8422287b5e937d21a046b~mv2.jpg)
Ingredienser (ca fire personer):
Ca 3 dl ris
Tørket kokos eller annen smakstilsetning, safran, riseddik osv.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_ee82f32c68fe4a639e7e9b775c7838a8~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_ee82f32c68fe4a639e7e9b775c7838a8~mv2.jpg)
Salt/umami:
Stekt aubergine, sopp, kjøtt, fisk, bløtkokt egg, kikerter, bønner osv. Du kan også bruke kalde ting som skinkepålegg eller tunfisk på boks
Syrlig:
Syltet rødløk, sylteagurk, jalapenos osv.
Sprøtt:
Råkost som gulrot i skiver, agurk, sukkererter, kål eller annen salat
Søtt:
Mango, ananas på boks eller sursøt saus
Saus/kremet:
Østerssaus, hoisin, chilimayo (majones blandet med sriracha) og soyasaus,
Topping:
Her er det fint med noe med litt som sprøstekt løk, ristede kjerner eller frø, peanøtter, cashew, sesamfrø, eller til og med lit chips. Bruk fantasien, men prøv å hold det til ett "kjøkken". F.eks nachos til mexicansk og sjøgress til asiatisk.
Fremgangsmåte:
Mål og og sett risen til koking. Tilsett ev. smakstilsetning.
Starte med å gjøre klart proteinet - f.eks krydre soppen. Hvis du bruker bønner eller kikerter ville jeg varmet de litt i en sursøt saus eller annen saus du liker.
Skjær opp grønnsakene og gjør klart toppingen.
Når risen nærmer seg ferdig, steker du proteinet. Topp gjerne med østersaus hvis du steker kjøtt eller sopp.
Anrett ris og litt av alt på en dyp tallerken. Her er det fint å la alle forsyne seg selv etter smak og behag. Avslutt med den sausen og toppingen du ønsker!
Comments