Denne retten er en slags asiatisk "taco", og passer fint når man har gjester og vil gjøre klart det meste på forhånd.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_782a1c8bd3f64617919f5d5661e21c0d~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_782a1c8bd3f64617919f5d5661e21c0d~mv2.jpg)
Ingredienser:
Én pakke ferdig pulled pork*
Bao buns**
Finsnittet og gulrot og kål
Hoi sin saus***
Coleslaw eller itaiensk salat (evt. bare majones)
*Evt.grillet kylling i biter eller et vegansk alternativ
**Finnes i fryseren på grønnsaksbutikker eller asiatiske matbutikker
***altenativt barbequesaus, sweet chilisaus eller lignende søtlig saus
Valgfri topping:
Ristede sesamfrø
Chili i skiver
koriander
Lime
Kjerner fra granateple
Hoisin sausen er en salt og søtlig saus med umami. Den kan minne om barbequesaus, men er mer konsentrert i smaken. Den serveres ofte med crispy duck eller Pekingand.
Fremgangsmåte:
Kutt opp gulrot og kål i tynne strimler og gjør klar resten av det valgfrie tilbehøret.
Varm opp kjøttet etter anvisning på pakken. Hvis du bruker kylling eller vegetarisk "kjøtt" uten krydder, må du passe på å krydre godt med salt og pepper, og tilsett gjerne litt av barbecue- eller hois sin sausen på slutten av steketiden. Ha kjøttet i en gryte med lokk så det holder på varmen, gjerne i ovnen på lav varme.
Damp bao buns i bambuskurv i ca to-tre minutter, eller evt. i et dørslag med lokk, over en gryte med kokende vann.
Alle fyller sine egne brød med det de ønsker - f. eks med coleslaw, grønnsaker og kjøtt, med sausen på toppen. Avslutt evt. med litt koriander og ristede sesamfrø og en skvis med lime eller sitron.
Comments