Denne salaten lager mer eller mindre seg selv! Den smaker kjempegodt til fersk brød eller som tilbehør til middagen. Oppskriften kommer fra svigermor og svigerbestemor.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_9b294bcffda94914bd6a76d225142fc4~mv2.png/v1/fill/w_980,h_734,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_9b294bcffda94914bd6a76d225142fc4~mv2.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_2fdcccc39133465fa0b531664a4ca0f8~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_2fdcccc39133465fa0b531664a4ca0f8~mv2.png)
Ingredienser:
To auberginer
2 fedd hvitløk, finrevet
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts pepper
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_e04b0475c8944feb88c72ea16312729d~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_e04b0475c8944feb88c72ea16312729d~mv2.png)
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Prikk noen hull i auberginene og sett de inn i varm ovn.
Etter ca 30-40 vil de "kollapse" og bli helt møre inni. Du kan pirke forsiktig borti med en gaffel for å kjenne etter.
Ta auberginene ut av ovnen la de avkjøle seg litt, før du åpner de, skraper ut innholdet og har det over i en bolle. Innholdet skal være lett å mose med en gaffel.
Rør inn olivenolje, hvitløk, sitronsaft og krydder. Enjoy!
Comments