Dette smakte jeg for første gang for cirka ett år siden, etter å ha sett det på Youtube. Måltidet er som en liten seremoni - hvor man river av blad for blad, helt til du kommer til selv artisjokkhjeret -belønningen til slutt! Passer fint som en forrett eller siderett.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_2ecad2ae3c0b44549268504b4eb549dd~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_2ecad2ae3c0b44549268504b4eb549dd~mv2.png)
Ingredienser:
1-2 Artisjokker
sitronsaft
1 ss olje
Ca 2 dl grønnsaksbuljong (1/2 terning)
Vinaigrette:
1/2 del olivenolje
1 ts honning
1/2 ts sennep
1 fedd revet hvitløk
1 ss eddik
salt og pepper
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_426450daf94c4d5c944c314c63724f46~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_426450daf94c4d5c944c314c63724f46~mv2.png)
Fremgangsmåte:
Klipp av tuppene på artisjokkbladene, og del den i to på langs.
Bruk en skje for å fjerne de "hårete" fibrene i midten. Hell sitronsaft over hele snittflaten for å bevare fargen.
Varm opp stekeoljen i en kjele og stek artisjokkene med snittflaten ned i et par minutter.
Hell på grønnsaksbuljongen og la det småkoke under lokk i 20-25 minutter til artisjokkene er møre i midten.
I mellomtiden lager du Vinaigretten ved å røre sammen alle ingrediensene og smake til med salt og pepper.
Ta artisjokkene ut av kjelen og legg den på et fat. La den avkjøles litt før servering.
Dryss over litt vinaigrette og server resten ved siden av som dip.
Bladene rives av én etter én - kun det innerste på bladene kan spises, bortsett fra selve artissjokkhjertet, som er mørt og syrlig.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_7f72e2eee9954de5b523a9e4362073b2~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_981,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_7f72e2eee9954de5b523a9e4362073b2~mv2.jpg)
Comments