Denne varianten av arme riddere skal stå og trekke i minst et par timer før den stekes, så gjør den gjerne klar kvelden i forveien. Neste morgen er det bare å sette den rett inn i en varm ovn - og vips er farsdagsfrokosten klar!
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_ece3702bab884cc883aa5d09346ecc3f~mv2.png/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_ece3702bab884cc883aa5d09346ecc3f~mv2.png)
Ingredienser:
Ca et halvt loffbrød eller tilsvarende pølse- /hamburgerbrød
120 gram kremost eller creme fraiche
1 håndfull jordbær eller andre bær (evt. opptinte)
6 egg
2,5 dl melk
ca 1/2 dl maple syrup, honning eller sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1/2 ts salt
Bacon
Melis til dryss på toppen
Fremgangsmåte:
Skjær opp brødet i grove terninger, ca 2-4 cm store.
Rør sammen de andre ingrediensene (bortsett fra baconet og bærene). Det gjør ingenting om det blir litt klumpete pga kremosten.
Ha alle brødbitene og mesteparten av bærene i en passende stor form, f.eks lasagneform.
Hell eggeblandingen over og dekk den til med aluminiumsfolie.
La den står og trekke i kjøleskapet et par timer eller natten over.
Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme og ta formen ut av kjøleskapet. Hvis du vil ha med bacon, legger du dette på toppen.
La aluminiumsfolien være på, og stek i 30 minutter.
Fjern folien og stek videre i ca 20 minutter. Den skal være fast i midten og gyllenbrun med sprøstekt bacon på toppen. Dryss litt melis over og server med resten av bærene.
God farsdag!
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_b19b5924ac044deb8f46ae4b99711fa3~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_b19b5924ac044deb8f46ae4b99711fa3~mv2.png)
Comments