Denne sausen er rask og enkel å lage, og godt tilbehør til stek, kylling, fisk eller vegetariske retter.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_7ec9a5dcde8f47b6a7e4c9e5edb77f83~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_7ec9a5dcde8f47b6a7e4c9e5edb77f83~mv2.jpg)
Ingredienser:
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_d44b5b402565490ba7090146c3179b0a~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_d44b5b402565490ba7090146c3179b0a~mv2.png)
1 ss smør eller olje
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
5 dl appelsinjus
3 dl buljong eller stekesjy
2 ts maizenamel rørt ut i litt vann
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk i smør til den er blant og myk.
Tilsett appelsinjus og la det koke inn til cirka halvparten.
Sil blandingen og tilsett buljong eller stekesjy.
Rør ut maizenamel i litt kaldt vann og la det småkoke til sausen tykner.
Smak til med salt og pepper.
![](https://static.wixstatic.com/media/651d80_7a1a64ff39c7451ea20bf9c471ffb481~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/651d80_7a1a64ff39c7451ea20bf9c471ffb481~mv2.png)
Commentaires